Kapović: Tužbom za klevetu Ardena Bajlo pere sukob interesa i nemoralno ponašanje Kapović: Tužbom za klevetu Ardena Bajlo pere sukob interesa i nemoralno ponašanje
Načelnik Općine Vir, Kristijan Kapović, poslao je priopćenje za javnost, koje objavljujemo u cijelosti. “Jučer i danas na web portalima „057“ i „Zadarski list“... Kapović: Tužbom za klevetu Ardena Bajlo pere sukob interesa i nemoralno ponašanje

Načelnik Općine Vir, Kristijan Kapović, poslao je priopćenje za javnost, koje objavljujemo u cijelosti.

“Jučer i danas na web portalima „057“ i „Zadarski list“ objavljen je tekst o mom navodnom izbjegavanju sudskih ročišta, pa prenosim citate: „Na Općinskom sudu u Zadru jučer je trebao biti nastavljen postupak protiv načelnika Vira, Kristijana Kapovića, kojega je za klevetu tužila bivša predsjednica Trgovačkog suda u Zadru, Ardena Bajlo. Ovo je već četvrta odgoda (…) Sutkinja Brkić jučer je, međutim, pokazala da ne želi više tolerirati Kapovićev nedolazak na ročišta te je naložila njegovo – dovođenje“.
Kako bi javnost razumjela razloge zbog kojih je dolazilo do odgoda te da oni nemaju veze s mojim navodnim izbjegavanjem, pa samim time i nema potrebe za prisilnim dovođenjem, dužan sam javnost upoznati sa sljedećim činjenicama:

Za sudsku raspravu zakazanu 27. rujna nisam niti zaprimio poziv, pa se prema tome pitam kako se mogu odazvati na nešto o čemu nisam imao spoznaju, ali da sam ga i zaprimio (poziv), na dan sudske rasprave moj 74-godišnji otac završio je u bolnici zbog zastoja srca s mogućom smrtnom posljedicom te mu je ugrađen pacemaker na srcu.
Drugo ročište početkom studenoga odgodila je sama sutkinja Brkić zbog, kako je obznanjeno, vlastitih zdravstvenih razloga. Treće ročište 5. prosinca je odgođeno na moj zahtjev zbog osobnog zdravstvenog problema (teška upala sinusa, upala grla, jaka glavobolja i visoka temperatura preko 40°C), koji je liječnički tretiran te su mi propisani mirovanje i antibiotska terapija, o čemu sam izvijestio sutkinju Brkić dana 3. prosinca uz propisnu medicinsku dokumentaciju.
Poziv na četvrto ročište zakazano za 22. siječnja zaprimio sam 20. siječnja, dakle niti 48 sati prije ročišta, dok sam svoje poslovne obaveze dogovorio više od mjesec dana ranije. Radilo se o poslovnom sastanku te TV nastupu uživo, a zdravstveni kontrolni pregled mojega 4-godišnjeg sina u Dječjoj bolnici u Zagrebu kod dr. Bahtijarevića dogovoren je tri mjeseca ranije. O tomu sam sutkinju izvijestio pismenim putem 20. siječnja, odnosno odmah nakon zaprimanja poziva na raspravu.
Iz svega se vidi kako nema nikakve potrebe za prisilnim dovođenjem na sudsku raspravu, jer namjernog izbjegavanja nije bilo. Mogu reći kako me raduje ta sudska rasprava, jer želim da mi se na raspravi pokuša pravno objasniti kako je iznošenje istine o nemoralnom obavljanju visoke javne dužnosti sutkinje Ardene Bajlo te iznošenje istinitih podataka s dokumenata koje mi je izdao Trgovački sud u Zadru – vezano za broj predmeta Odvjetničkog društva Kotlar i partneri, koji na tom sudu imaju cca. 12% predmeta, a u kojemu rade Franko Kotlar i David Bajlo, brat i sin sutkinje Bajlo, te njih dvojica aktivno zastupaju Društvo na Trgovačkom sudu u Zadru na kojemu je sestra i mama predsjednica suda i aktivna sutkinja – znači, kako je iznošenje tih skandaloznih podataka kleveta te kaljanje ugleda? Nije ni čudo da hrvatska javnost smatra odluke pravosuđa u preko 75% slučajeva – prema zadnjem relevantnom istraživanju koje je proveo Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu – nepravednim, korumpiranim, nezakonitim te premreženim osobnim i privatnim interesima. Radi se o tako visokom postotku među građanima da se postavlja pitanje ukupne pravne sigurnosti u RH, ali ništa nas ne može više iznenaditi kada se ovakav eklatantan sukob interesa te nemoralno ponašanje ljudi, koji su se zakleli braniti i provoditi hrvatske zakone, pokušava neuspješno oprati kroz tužbu za klevetu.”
Načelnik Općine Vir,
Kristijan Kapović

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.