KATOLIČKA MALONOGOMETNA LIGA Sv. Josip s Plovanije brani naslov KATOLIČKA MALONOGOMETNA LIGA Sv. Josip s Plovanije brani naslov
Nova sezona Katoličke malonogometne lige sv. Donat započela je prošlog četvrtka. U crkvi sv. Antuna Padovanskog na Smiljevcu izvučene skupine natjecanja. Prije samog izvlačenja,... KATOLIČKA MALONOGOMETNA LIGA Sv. Josip s Plovanije brani naslov

Nova sezona Katoličke malonogometne lige sv. Donat započela je prošlog četvrtka. U crkvi sv. Antuna Padovanskog na Smiljevcu izvučene skupine natjecanja. Prije samog izvlačenja, don Mladen Kačan, župnik crkve sv. Antuna, izmolio je krunicu kojoj su prisustvovali predstavnici svih župa sudionica natjecanja, a predvodio ih je glavni i odgovorni čovjek KMNL-a, don Marinko Jelečević, starigradski župnik. Ovogodišnje izdanje lige broji 14 momčadi koje su podijeljene u dvije skupine. Utakmice skupine A igraju se na Novom Bokanjcu, dok se utakmice skupine B igraju na Bilom brigu. Velika završnica lige, održat će se u Svetom Filipu i Jakovu. Tako su se voljom ždrijeba u skupinu A smjestili: Novi Bokanjac, Kali, Ploča, Plovanija, Sveti Filip i Jakov, Kampo kaštelo i Stanovi, dok skupinu B čine Bili brig, Smiljevac, Vir, Banj, Bibinje, Starigrad i Vrsi. U prvom dijelu, planiraju se odigrati tri kola. Prošlogodišnji naslov brani župa Svetog Josipa s Plovanije. Kakva su njihova očekivanja ove sezone, rekao nam je Željko Skukan, njihov voditelj.
– Župa Sv. Josipa već nekoliko godina bilježi odlične rezultate, kako u Katoličkoj malonogometnoj ligi sv. Donat, tako i na državnim završnicama. Kostur momčadi je uvijek isti, s tim da smo se za ovu sezonu pojačali Škibolom i vratarem Draževićem. Od ove godine, u župu Svetog Josipa došao je novi župnik, don Martin Jadreško. Don Šime Perić koji nas je podržavao u svakom segmentu natjecanja i bio nam velika podrška, otišao je u mirovinu, dok je don Šime Žilić otišao za župnika u Rupalj. Želja i cilj i ove godine nam je osvajanje prvog mjesta te plasman na veliku završnicu na državnom nivou. Smatram da smo ostali dužni sami sebi, ali i našim župljanima zbog slabijeg prošlogodišnjeg plasmana na državnoj završnici u Dubrovniku, rekao je Skukan.
Kako komentirate protivnike u skupini?
– Skupina A u kojoj smo smješteni, izrazito je jaka. Nema nimalo laganog protivnika i svaka utakmica će biti teška na svoj način. Ne bih sada ništa unaprijed htio prognozirati, jer mi svake sezone idemo utakmicu po utakmicu i dajemo svoj maksimum.
Svjedoci smo da su vaša velika snaga i vlastiti navijači. Što biste njima poručili?
– Da, u pravu ste. Uvijek za sebe volimo reći kako su navijači naš šesti igrač. Zaista i jest tako. Svaku utakmicu dođe nas bodriti veći broj navijača. Kroz druženje i molitvu, stvorila se jaka simbioza između nas i njih. Upravo je i to cilj Katoličke malonogometne lige. Stoga im se ja u svoje osobno ime u ime svih igrača zahvaljujem po tko zna koji put što su uvijek uz nas.
Sveti Josip u novoj sezoni
Lovre Kresović, Jurica Kresović, Luka Kresović, Alen Juričić, Šime Baričević, Josip Iveljić, Vice Šušić, Stipe Šušić, Kristijan Kokić, Šime Perić, Toni Ćurčija, Toni Katalinić, Dino Škibola, Mihovil Skukan, Josip Vulić, Kristijan Dražević. Voditelj: Željko Skukan. Župnik: don Martin Jadreško.

Tekst i foto: Alen Juričić

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.