Klapa Kandelora iz Zemunika pobijedila na Festivalu u Ivanić Gradu Klapa Kandelora iz Zemunika pobijedila na Festivalu u Ivanić Gradu
Povodom Dana žena u Ivanić-Gradu se ove subote 10. ožujka održao peti Festival ženskih vokalnih skupina „Žene za žene“ u organizaciji ženskog vokalnog sastava... Klapa Kandelora iz Zemunika pobijedila na Festivalu u Ivanić Gradu

Povodom Dana žena u Ivanić-Gradu se ove subote 10. ožujka održao peti Festival ženskih vokalnih skupina „Žene za žene“ u organizaciji ženskog vokalnog sastava IVE.
U prepunoj dvorani POU-a u Ivanić Gradu koja na žalost nije mogla primiti svu publiku, natjecalo se 10 ženskih vokalnih skupina iz cijele Hrvatske:
1. Ženska klapa Garofuli, Bibinje
2. Ženska vokalna skupina Stridonne, Štrigova
3. Ženska klapa Stentoria, Daruvar
4. Vokalna skupina Lira, Rijeka
5. Ženska vokalna skupina Bocanjevčanke, Bocanjevci
6. Ženska klapa Kandelora, Zemunik
7. Ženska vokalna grupa Kajde, Mače
8. Ženska klapa Sozal, Rab
9. Ženska vokalna skupina Lera – HKUD „Petar Zrinski“, Vrbovec
10. Ženska vokalna skupina Allegre, Varaždin

Prema odluci stručnog žirija prvo mjesto je zasluženo dobila ženska klapa Kandelora iz Zemunika. Drugo mjesto je otišlo u ruke ženske klape Stentoria u Daruvar, treće mjesto ženskoj klapi Sozal iz Raba, dok je nagrada publike pripala Allegrama iz Varaždina.
Ništa to ne bi bilo čudno da naše cure iz Zemunika već treći put ne osvajaju prvo mjesto na ovom festivalu. Publika i žiri bili su oduševljeni klapom Kandelora kao i njihovim raznovrsnim repertoarom. Kažu da su ih cure iz klape Kandelora „zarazile“ klapskom pjesmom koja je sada neizostavni dio festivala.

Članice su nagradu posvetile svojoj umjetničkoj voditeljici klape Maji Maksan.

 

 

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.