Knez i Longin u strahu od batina i linča uvjeravaju ljude da bolnicu ipak ne gase Knez i Longin u strahu od batina i linča uvjeravaju ljude da bolnicu ipak ne gase
Nakon što je portal Kalelarga info raskrinkao plan zadarskog župana Božidara Longina i biogradskog gradonačelnika Ivana Kneza da izgovarajući se na dugove ugase Specijalnu... Knez i Longin u strahu od batina i linča uvjeravaju ljude da bolnicu ipak ne gase

Nakon što je portal Kalelarga info raskrinkao plan zadarskog župana Božidara Longina i biogradskog gradonačelnika Ivana Kneza da izgovarajući se na dugove ugase Specijalnu bolnicu za ortopediju u Biogradu, spoje je sa Općom bolnicom Zadar, te dio presele u novu Polikliniku, u vezi čega je već održano desetak sastanaka, građani su burno reagirali.

Da je bio na nekima od tih sastanaka potvrdio je ravnatelj Andrija Marcelić, kao i načelnik Pakoštana Milivoj Kurtov.

Naime, problem duga se preuveličava, jer gotovo da nema bolnice u Hrvatskoj koja nema dugove, a krajnji cilj svega bio je gašenje bolnice i prodaja preko 100.000 kvadrata atraktivnog zemljišta vrijednog 20 milijuna eura u centru Biograda, u vlasništvu Ortopedske bolnice, koje bi uslijedilo nakon gašenja i preseljenja.

Održano 10 sastanaka na temu gašenja Ortopedske bolnice, preseljenja i spajanja sa zadarskom – iz straha sve negiraju!

Prvi se tome suprotstavio istaknuti ratni zapovjednik Ante Žoni Maksan, a kasnije i mnogi drugi. Knez je istu večer Maksana, koji je heroj Domovinskog rata i tri puta je ranjavan na prvim crtama bojištima, nazvao lažnim dušebrižnikom, zbog čega su oštro reagirali njegovi suborci. U preko 600 komentara ispod tri objave na Facebook stranici portala Kalelarga info građani su iskalili bijes i ljutnju prema županu Longinu i prema biogradskom gradonačelniku Knezu, mnogi su ih proklinjali i željeli da im Ortopedska bolnica zatreba u životu, a bilo je i onih koji su pisali kako ih treba prebiti i zapaliti. Suborci Žonija Maksana pisali su kako su za pravedan cilj, ako treba spremni i poginuti kao što su bili spremni skupa s njim 1991. godine.

Na desetke ratnih veterana obrušilo se na Longina i Kneza, i stali uz Maksana koji je rekao da neće dozvoliti gašenje bolnice ni rasprodaju terena.

PhotoPictureResizer_190630_220955619_crop_800x400

U ponedjeljak ujutro na biogradskom radiju oglasio se gradonačelnik Ivan Knez, tvrdeći na početku kako su to sve laži i kako gašenje bolnice nije bilo u planu, zaboravljajući da nije održan jedan sastanak u 4 oka, nego da je na tu temu bilo deset sastanaka u Županiji, na kojima je bilo više ljudi, a ravnatelj Andrija Marcelić je to potvrdio u razgovoru za portal Kalelarga info, kao i načelnik Milivoj Kurtov, koji je rekao da su na sastanku bili i načelnici Sv. Filip i Jakova, Tkona i Pašman, te da se govorilo o funkcionalnom spajanju bolnica u Biogradu i Zadru.

No nakon svega, očito preplašeni za vlastiti život  i u strahu da ih ne prebije netko od ljutitih ratnih veterana, koji su se borili za Hrvatsku u kojoj će građani imati pravo na liječenje, i u kojoj se neće gasiti bolnice sa 80-godišnjom tradicijom, da bi političari rasprodavali nekretnine i terene u bescijenje, Knez i Longin su krenuli uvjeravati javnost kako se bolnica neće gasiti i kako nisu planirali rasprodati 100.000 kvadrata zemlje vrijednih 20 milijuna eura.

Izazvali ljutnju i bijes ratnih veterana koji ne žele da se bolnica ugasi i zaposlenici ostanu bez posla

Dakle, u ponedjeljak se Knez trudio na radiju koji je u vlasništvu Gradske uprave Biograd demantirati gašenje biogradske bolnice, a kasnije se zapetljao u razgovoru i rekao da bi funkcionalno spajanje dvaju bolnica bilo dobro. Snimku razgovora možete čuti OVDJE.

Spajanje biogradske bolnice pod zadarsku nikako ne bi bilo dobro, što je, da ga je zanimalo mogao vidjeti iz primjera Pakračke bolnice koja je, unatoč prosvjedima 300 ljudi, spojena sa Požeškom bolnicom zbog dugova. Nakon spajanja dvije bolnice, situacija je bila još gora, dugovi još veći, pa je na sjednici Županijske skupštine Požeško-slavonske županije donijeta odluka o razdvajanju dviju bolnica, i ponovnom osnivanju Opće bolnice Pakrac.

Dakle, Longin i Knez nameću i nametali su rješenje koje se u Požeško – slavonskoj županiji pokazalo loše još prije dvije godine. Očito im nije u glavi interes bolnice nego kako biogradsku spojiti sa zadarskom, pa ugasiti.

Laži i neinformiranost gradonačelnika Kneza; ne zna osnovne stvari

U razgovoru za biogradski radio, koji možete poslušati na gore naznačenom linku, gradonačelnik Knez je iznio nekoliko krupnih laži.

Rekao je kako bi eventualnom blokadom računa biogradske bolnice bila blokirana i Županija, te da je Longin zbog toga zabrinut i trči i traži rješenja, što je laž. I račun dubrovačke bolnice je bio blokiran, pa Dubrovačko-neretvanska županija nije bila u blokadi.CS1A3613_resize-480x300

Nadalje, rekao je da je od svih specijalnih bolnica u Hrvatskoj jedino biogradska u minusu, što je laž. Primjerice, Specijalna bolnica za plućne bolesti u Zagrebu ima dug od oko sedam milijuna kuna itd…

Knez je potom spomenuo da ga je iznenadio i šokirao velik broj negativnih komentara i reakcije građana na članak portala Kalelarga info, a nasmijalo ga je što neki građani pišu da župan Longin ima velik nos.

U nastavku je govorio o funkcionalnom spajanju bolnica i pohvalio tu opciju, iako to zapravo znači gašenje Ortopedske bolnice u Biogradu i spajenje u Opću bolnicu Zadar, što smo vidjeli iz primjera Požege i Pakraca.

Velika snaga građana i ratnih veterana – političari se prepali i povukli

Nije ni čudo da Specijalna bolnica za ortopediju gomila dugove kad joj je na čelu Upravnog vijeća ovako neupućena osoba koja ništa ne zna.

Kako bi primirio javnost, župan Longin naručio je plaćeni članak u Slobodnoj Dalmaciji i portalu Zadarski.hr, a plaćen je novcem svih nas poreznih obveznika, te se u njemu opravdava kako neće biti gašenja Ortopedske bolnice u Biogradu, a danas je upriličen i igrokaz na koji su pozvani pojedini mediji, tobože je otvoreno par soba u bolnici kao dokaz da se bolnica neće gasiti.

Cijela ova situacija pokazala je da građani, a pogotovo hrvatski branitelji, imaju veliku snagu i da ako žele mogu spriječiti pokušaje političara da poduzimaju radnje koje su na štetu građana, a u korist njihovih privatnih interesa.

FOTO: Promo članak koji je župan Longin platio novcem građana kako bi ih uvjerio da ipak neće gasiti bolnicu 

Screenshot_20190703_174338-01-01

 

 • Anonimno

  3. srpnja 2019. #1 Author

  Ivane kad pruga prolazi?

  Odgovori

 • Branimir

  4. srpnja 2019. #2 Author

  Jedna velika nepravda–Ok je digniti svoj glas da se ne rasprodaje Hrvatska,uništava,umanjuje,ljude raseljava i ugrožava..Na to niste glas dignuli i niste glas dignuli kad Hrvatskog Branitelja ubiju udbaši,partizani šporki i to još u Vukovaru -Darka Pajčica,niste digli glas i za pritvaranje Hrvatski branitelja…za deložacije Hrvatskih branitelja….Niste glas svoj dali———–negovori se i tko je osigurava josipovica u Zadru za vrime kandidature..to se ne spominje…–Vi lažni ljudi ,lažni branitelji ste sramota

  Odgovori

 • Anonimno

  4. srpnja 2019. #3 Author

  Nitko ne postavlja pitanje kako to da se minus bolnice povecao, a ravnatelj ekonomist?!
  Kako to, kako to???

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.