Knez troši novac na putovanja, a djelatnici radija nisu dobili plaću mjesecima?! Knez troši novac na putovanja, a djelatnici radija nisu dobili plaću mjesecima?!
Ante Fuzul, dopredsjednik Gradskog vijeća Grada Biograda, poslao je priopćenje za javnost. Objavljujemo ga u cijelosti. “Na 11. sjednici gradskog vijeća grada Biograda na... Knez troši novac na putovanja, a djelatnici radija nisu dobili plaću mjesecima?!

Ante Fuzul, dopredsjednik Gradskog vijeća Grada Biograda, poslao je priopćenje za javnost. Objavljujemo ga u cijelosti.

“Na 11. sjednici gradskog vijeća grada Biograda na moru postavili smo pitanje vezano za zapošljavanje nove direktorice trgovačkog društva Croata d.o.o. u Biogradu, čiji su osnivači i vlasnici grad Biograd na moru i 3 općine i to Pakoštane, Sv. Filip i Jakov i Pašman. Do današnjeg dana nismo dobili decidirani odgovor o točnom datumu i načinu zapošljavanja, kao ni kopiju natječaja iz medija u kojem je objavljen. Nova uprava, kao glavne ciljeve postavila je pokretanje tjednika (Bnm News), turističke televizije, osnivanje multimedijalnog centra te ulaganje u daljnji razvoj Radia Bnm. Najavljene ciljeve pratilo je povećanje izdvajanja u proračunima osnivača, barem je Biograd povećao predviđena sredstva u rebalansu za proračun 2018. godine, a koliko čujem i ostali.
Sve je izgledalo bajno i divno, iako Croata d.o.o. nije dostavljalo izvješća o utrošku sredstava iz proračuna, ali nismo sumnjali pa čak ni pitanja postavljali o tome. Pratili smo čak i nagradno darivanje koje je organizirano povodom rođendana Radija Bnm te je objavljeno da je 1. nagrada otišla u Šibenik, dok je 2. nagrada, gle čuda dodijeljena majci jedne naše gradske službenice. Malo nam je bilo čudno da je 1. nagrada otišla u Šibenik, no nismo htjeli biti skeptici i nevjernici, htjeli smo vjerovati da je ipak nešto uspješno.
I onda šok, nedugo nakon toga vijest da je u Radiju bila policija (krim) i pretraživala dokumentaciju (!?). Druga vijest koju smo dobili je još neugodnija, a govori da djelatnicima nisu isplaćene mahom po zadnje 3 plaće, a nekima i po 4 plaće. Na zadnjoj 20. sjednici, na koju nismo došli iz poznatog protesta, a ne odlaska ministru Kujundžiću, kako je to rekao gradonačelnik, poslali smo pitanje kojim smo htjeli provjeriti stvarno stanje stvari u ovoj gradskoj tvrtki. Odgovor na to pitanje nismo dobili, ali nismo ni čuli da ga je gradonačelnik dao, te vjerujemo da je to jedan od razloga odvraćanja pažnje „mojim odlaskom Kujundžiću s kuferom i pričom o lovi za spas bolnice“, spašavajući sebe iz pozicije u kojoj nedostaje lova jer je činjenica da se plaće nisu isplatile zadnja 3 mjeseca.
Dakle, gradonačelnik slaže posebno lijepu nisku dugova, grad je doveo u minus za koji nitko ne zna koliki je, skriva se točan iznos duga, prema nama poznatim podacima procjenjujemo ga na svotu između 50 i 65 milijuna kuna, želi preuzeti bolnicu pismom namjere, ali ne želi preuzeti dugove u visini od 30 milijuna kuna koji su nastali upravo za vrijeme otkako je on predsjednik upravnog vijeća. Sad je na tu nisku dodao i Croata d.o.o. jer je direktoricu upravo on postavio i s njom dogovorio predmetni projekt koji očito možemo zaboraviti. Taj projekt nije ni prvi ni zadnji u nizu onih koji su od gradonačelnika Kneza pompozno najavljeni, a neostvareni. Nažalost, na to smo već navikli. No bit će novih najava, sa nestrpljenjem čekamo slijedeći projekt u pompoznoj najavi na svečanoj sjednici, a onda samo pričekati par godina da nestane. U tome je pravi majstor, jer jedino što je do sada u većini projekata napravio je projektna dokumentacija.
Izgleda da je izabran i novi direktor Radija Bnm, barem smo čuli, da se tako predstavlja gospodin Domitrović, uz opasku da još nema sve ovlasti, pa vjerojatno zbog toga ne može isplatiti plaće, ali bi. Gradonačelnik se spremao u Tursku na službeni put, pa se nama čini kako ga ova situacija u Croata-i ne zabrinjava previše. No, kako čujemo, u zadnji tren se odustalo od puta, pa kad je već ostalo nešto novca koji je trebao biti potrošen na taj put, bilo bi dobro da se ta sredstva iskoriste za isplatu plaća zaposlenicima Croata-e d.o.o.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.