Knezova direktorica Nikolina Kovačević pritvorena zbog niza kaznenih djela Knezova direktorica Nikolina Kovačević pritvorena zbog niza kaznenih djela
Nikolina Kovačević, bivša direktorica Radija Biograd na moru, odnosno tvrtke Croata d.o.o., koju je na tu poziciju, iako nije imala ni iskustvo, ni znanje... Knezova direktorica Nikolina Kovačević pritvorena zbog niza kaznenih djela

Nikolina Kovačević, bivša direktorica Radija Biograd na moru, odnosno tvrtke Croata d.o.o., koju je na tu poziciju, iako nije imala ni iskustvo, ni znanje ni ikakve reference, instalirao biogradski gradonačelnik Ivan Knez, odvedena je u pritvor nakon niza kaznenih prijava. Hoće li itko postaviti pitanje odgovornosti biogradskog gradonačelnika, ostaje za vidjeti.

Podsjetimo, otkako ju je postavio za direktoricu, Knez ju je hvalio na sva zvona, te je i načelnike susjednih općina nagovorio da izdašnim svotama financiraju njene besmislene projekte od kojih nikakve koristi nije bilo.

Iz PU zadarske navode;

“Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije, u suradnji sa nadležnim Županijskim državnim odvjetništvom proveli su kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.
Prema rezultatima kriminalističkog istraživanja sumnja se da je 34-godišnjakinja u svojstvu odgovorne osobe trgovačkog društva sa sjedištem na biogradskom području, na štetu svog društva, u razdoblju od ožujka do srpnja 2019. godine, sa ciljem pribavljanja nepripadne imovinske koristi u iznosu od 70.000 kuna 55-godišnjakinji, organizirala provođenje nagradne igre bez odobrenja nadležnog tijela te je istu proglasila dobitnicom glavne nagrade.
Nadalje sumnjiči ju se da je u vremenskom periodu od srpnja 2018. do listopada 2019. protivno Ugovoru o radu te bez suglasnosti Skupštine Društva nalagala isplate uvećane plaće na koju nije imala pravo te je time svoje društvo oštetila za iznos od 57.654,20 kuna
Isto tako sumnjiči se da je u razdoblju od lipnja 2018. do rujna 2019. s bankomata podizala gotovinu te je službenom karticom Društva plaćala razne osobne troškove na koji način je sebi pribavila nepripadnu imovinsku korist u iznosu od 85.000 kunu.
Ujedno se sumnja kako je ista, na poticaj 32-godišnjaka, odgovorne osobe društva sa sjedištem u Zadru, sa ciljem da njegovom društvu pribavi protupravnu imovinsku korist priznala uvećane račune za isporučenu informatičku opremu i usluge iako je znala da je vrijednost istih u stvarnosti bila puno manja te je time oštetila svoje društvo za iznos od 35.000 kuna .
U konačnici je utvrđeno kako je ista informatičku opremu koju je kupila na teret svog društva besplatno dala na korištenje 32-godišnjaku te je time oštetila svoje društvo za iznos od 11.000 kuna
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 34- godišnjakinja je zbog sumnje da je počinila kazneno djelo Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju uz kaznenu prijavu predana pritvorskom nadzorniku PU zadarske dok je protiv 32-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Poticanja.”

  • ajmorvati

    11. ožujka 2020. #1 Author

    to su profesionalni lopovi povezani u organiziranom kriminalu , ima toga jos puno ,a ovo je samo jedan manji slucaj

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.