Književna večer s Milanom Vlaović Književna večer s Milanom Vlaović
Milana Vlaović (djevojačko Bebić) rodom iz Metkovića, hrvatska je diplomirana novinarka, skladateljica, spisateljica i kolumnistica. Autorica je triju romana i jedne zbirke priča. Do... Književna večer s Milanom Vlaović

Milana Vlaović (djevojačko Bebić) rodom iz Metkovića, hrvatska je diplomirana novinarka, skladateljica, spisateljica i kolumnistica. Autorica je triju romana i jedne zbirke priča. Do sada su joj objavljena četiri prozna djela: „Blato“(V.B.Z. 2007.), „Bomboni od meda“ (Naklada Ljevak 2011.), „Rašeljka i druge žene“ (EPH, 2013.), „Glad“ (HENA COM, 2016.), dok je 2013. u suradnji s Podravkom u izdanju EPH objavila knjigu „Priče o nedjeljnom kolaču“. S pjesmom „Hajde da ludujemo“ na Pjesmi Eurovizije 1990. u Zagrebu nastupala je u pratećem sastavu s Tajči, kada su osvojili 7. mjesto na natjecanju. Brojnim pjesmama nagrađenim na hrvatskim glazbenim festivalima potpisuje glazbu i tekstove. Napisala je pjesmu „Sasvim sigurna“, koja je u izvođenju Vesne Pisarović 2002. predstavljala Hrvatsku na Pjesmi Eurovizije, gdje je osvojila 11. mjesto. Njena skladba je i „Prava ljubav“ u izvođenju Lane Jurčević i Luke Nižetića, hit godine iz 2006. godine.
Da ne duljimo previše, Gradska knjižnica Biograd na Moru poziva vas na gostovanje Milane Vlaović, koje će se održati u prostorijama knjižnice u srijedu, 2. studenoga 2016. godine s početkom u 18 sati. Gostovanje je dio manifestacije „Mjesec hrvatske knjige“ koja u Hrvatskoj promiče čitanje kao društvenu djelatnost i knjigu kao kulturno dobro. Ovogodišnji „Mjesec hrvatske knjige“ u razdoblju od 15. listopada do 15. studenog, obilježava se pod geslom „Čitam sto na sat“, a iz Gradske knjižnice Biograd na Moru priređuju nam tada svakojaka iznenađenja.
Gordana Šarić

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.