KOLUMNA BORE POŠTARA: Čuvajte se Facebooka! KOLUMNA BORE POŠTARA: Čuvajte se Facebooka!
Mnogi od nas, bili muškarci ili žene, koji dosta vremena provodimo na ovoj društvenoj mreži, a koji se nikad, ni jednom nismo nigdje nikada... KOLUMNA BORE POŠTARA: Čuvajte se Facebooka!

Mnogi od nas, bili muškarci ili žene, koji dosta vremena provodimo na ovoj društvenoj mreži, a koji se nikad, ni jednom nismo nigdje nikada sreli ni vidjeli, jedni druge volimo nazivati – prijatelju.
Kadkada uz to još nadodajemo atribut – dragi prijatelju?
A znamo se tek toliko samo iz onog što na toj društvenoj mreži pročitamo jedno o drugome .
Kadkada nam i smeta, ukoliko se dopisujemo sa nekom trećom osobom, koja nam nije simpatična ili draga, pa bude i slučajeva da bivamo i upozoreni da ta javljanja prekinemo, čak ultimativno, prijeteći gubitkom Fejs prijateljstva ukoliko ne udovoljimo željama i porukama tog pošiljaoca ili pošiljateljice… A sve to da se, ponavljam, nikada i nismo uživo vidjeli.
Ovo ne pričam napamet, doživjeh to i na svojoj vlastitoj koži. I sram me priznati, jednom sam i zbog toga pao na ispitu jer sam zbog prevelikog poštovanja prema takvoj osobi i poslušao i uradio taj nečasan čin.
Onda se čovik sam sa sobom u četiri zida zapita – pa zašto? Pa zbog koga?
Nije ti ta osoba ni majka, ni sestra, a ni žena, a da može tražiti takve sramotne stvari.
I tek sa godinama i druženjem na tom Fejsu, dođeš do saznanja da poneke takve osobe i nisu dostojne tvog Facebook prijateljstva, a kamo li da ti još i uvjetuju s kim ćeš biti prijatelj i dopisivati se, a s kim ne.
Ali dragi moji fejsbukovci, koliko je god ovaj način komunikacije i više no čudan, toliko je u neku ruku i koristan.
Tu preko ovog glasila dođeš i do saznanja da neki tvoji stari i oni pravi prijatelji i prijateljice, za koje bi ruku i u vatru stavio, da su to ti, a u stvari nisu.
U stvari nisu nikad ni bili samo su se vješto pravili da jesu. Neke slože priču o svom sretnom braku, o ljubavi i bračnoj idili, o svojoj najmilijoj djeci, o dobroti svog supruga, a ti sretan što je to tako, sretan što ti je takva osoba draga, sretan što je ta osoba sretna, naivnošću nekog golobradog dječačića – povjeruješ u sve to.
Onda slijedi hladan tuš, slijedi razočarenje, jer se uvjeriš da ništa od toga nije istina. Sve je jedna velika laž. A zašto laž?
Zato što te pojedine žene, majke, kraljice otimaju se za oženjenim muškarcima, i u svojim histeričnim napadima bijesa, a kadkada i ljubomore, žele uništiti nečiji sretan život, a okolini oko sebe glume sreću i zadovoljstvo.
E, pa drage moje prijateljice, i prijatelji moji, dobro proučite ovo moje štivo, iskreno i od srca je napisano, i čuvajte se Facebooka, mnogima je donio loše, a meni osobno dobro, dobro utoliko što sam preko njega raspoznao ono što nisam uspio vidjeti u jednoj već minuloj mladosti, kod tih istih ljudi, o kojima vam i pišem ovo štivo.
I ja i većina vas – imamo neke slične takve ljude.

 • Robertina Knežević

  11. rujna 2015. #1 Author

  Slažem se. Ja sam zato ugasila profil na Facebooku . Gadili mi se svi koji stavljaju svoje prekrasne fotografije i glume da im je život krasan ko iz bajke. A iza toga se krije sve i svašta.

  Odgovori

 • Ivana

  11. rujna 2015. #2 Author

  Meni je Facebook koristan radi posla. Komuniciram s ljudima. Ali ne pretjerujem s objavama i slikama.

  Odgovori

 • Stipe Ledenko

  11. rujna 2015. #3 Author

  Bravo Boro!!! Legendo uživam čitati tvoje kolumne!!!

  Odgovori

 • marin M

  11. rujna 2015. #4 Author

  Podržavam i potpisujem!!!!!!

  Odgovori

 • ken parker

  14. rujna 2015. #5 Author

  i prije fb je bilo “prijatelja ” i prijatelja… sad je lakše …možeš pod drugim imenom blejati kao i ja , krasti tuđe misli a svoj život uljepšavati… ja sam staromodam pa mi se više sviđala hierarhija po godinama ili intelektu..sad smio svi prijatelji …jer nam je dosadno..

  Odgovori

 • plenty of fish dating site of free dating

  25. rujna 2015. #6 Author

  If some one wishes to be updated with newest technologies therefore he must
  be pay a quick visit this website and be up to date all
  the time.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.