LAG Bura izložio svoje proizvode na sajmu u Estoniji LAG Bura izložio svoje proizvode na sajmu u Estoniji
Od 01.08 do 05.08 LAG Bura završio je treću etapu projekta Ruralni Okusi sudjelovanjem na sajmu Caffe Days u mjestu Kardla na otoku Hiiumaa... LAG Bura izložio svoje proizvode na sajmu u Estoniji

Od 01.08 do 05.08 LAG Bura završio je treću etapu projekta Ruralni Okusi sudjelovanjem na sajmu Caffe Days u mjestu Kardla na otoku Hiiumaa u Estoniji. Ruralni okusi je transnacionalni projekt između LAG-a Bura i partnera iz Finske, Cipra, Estonije, Portugala i Španjolske. Projekt ima za cilj promicanje i umrežavanje lokalnih proizvođača, razmjenu znanja i širenje tržišnih potencijala.
Naše područje predstavljali su:
Sandra Babac Šinjorina Smokva®
Eugen Novaković, OPG Eugen Novaković
Bruno Marasović, U.O. Rajna
U sklopu projekta sudjelovali smo i na seminaru Lokalne legende i mitovi u marketingu.

PhotoPictureResizer_190809_020412372_crop_1005x608

LAG Bura predstavio je paletu različitih proizvoda svog područja i dvije turističke zajednice. Imali smo prilike upoznati se s različitim autohtonim proizvodima projektnih partnera poput meda od ružmarina iz Portugala, džema od pasjeg trna iz Finske, slatkim delicijama iz Cipra te mnoštvom ručnih radova od drva i vune iz Estonije.
Prva projektna etapa održala se u mjestu Torres Novas u Portugalu sudjelovanjem na sajmu suhog voća „Feira de Frutos Secos“ 28.09.2019 godine, a druga etapa je održana u Starigradu u Paklenici na sajmu Ruralni Okusi 03.05.2019 godine. Sljedeća projektna etapa održava se u mjestu Limassol u Cipru 19.09.2019 godine, a završna etapa projekta u mjestu Pori u Finskoj u ožujku 2020 godine. U sklopu projekta biti će izrađen kalendar Ruralnog zavičaja i razvijena medijska platforma za lakše umrežavanje proizvođača i turizma s područja dionika projekta.
Ovim projektom želimo postići maksimiziranje i poticanje na sustave kvalitete, te prepoznatljivost proizvoda sa LAG-područja. Također u cilju je postizanje robne razmjene između članova, lokalnih dionika i internacionalni plasman naših lokalnih proizvoda -ističe voditeljica LAG-a Bura, Ana Škara.

 

PhotoPictureResizer_190809_020412372_crop_1005x608

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.