Ljeto u Privlaci: Zabavni program i bogata gastro ponuda, te koncert Maje Šuput Ljeto u Privlaci: Zabavni program i bogata gastro ponuda, te koncert Maje Šuput
Privlaka ove godine nudi širok spektar kulturno – zabavnog programa, kao i sportskih aktivnosti. I ove godine posebno zanimljiva bit će “Noć privlačkih ribara... Ljeto u Privlaci: Zabavni program i bogata gastro ponuda, te koncert Maje Šuput

Privlaka ove godine nudi širok spektar kulturno – zabavnog programa, kao i sportskih aktivnosti. I ove godine posebno zanimljiva bit će “Noć privlačkih ribara i sabunjara”, koja će se održati 19.07. s početkom u 21:00 h na trgu Kolište – luci Stari porat. Spomenuta manifestacija posvećena je privlačkim ribarima i sabunjarima, a cilj joj je omogućiti svim gostima da kroz ponudu tradicijskih jela upoznaju Privlaku kao ribarsko mjesto. Kako bi manifestacija poprimila bogatiji sadržaj, gosti se mogu upoznati sa ponudom ostalih autohtonih proizvoda kroz sajam domaćih proizvoda, koji je sastavnio dio manifestacije – vina, ljekovitog bilja, domaćeg meda, domaćeg šokola i sl.

Tijekom večeri održava i se izložba fotografija privlačkih sabunjara, kao i prikazivanje filmova na velikom video zidu o životu privlačkih ribara i sabunjara, kako bi što bolje dočarali svim našim gostima zašto je Privlaka najpoznatija upravo po njima. Privlačka riva sa prekrasnom dekoracijom od kaleta i mriža, kao i bina koja bude napravljena u obliku jarbole stvara dodatni ribarski ugođaj. Brodice oko rive na kojoj se održava manifestacija budu osvjetljene sa feralima što doprinosi stvaranju posebnog ugođaja. Na kraju večeri program bude popraćen tradicionalnim vatrometom iz mora.maja suput

Najveća manifestacija je Privlačka noć, koja se svake godine tradicionalno održava 04. kolovoza.

Cilj manifestacije je omogućiti posjetiteljima upoznavanje sa tradicijom mjesta kroz zanimljiv kulturno-zabavni program, kao i ponudom tradicijskih jela koju pripremaju privlački ugostitelji, a tijekom večeri određeni dio programa pripada i nekom zvučnom imenu. Ove godine zabavljat će nas Maja Šuput.

Manifestacija doprinosi obogaćivanju turističke ponude kako mjesta tako i cijele destinacije, razvoju kulturno-zabavnih programa destinacije, kao i povećanju dolazaka posjetitelja i turista.

Gostima je također vrlo zanimljiva manifestacija „Naši stari običaji“, koja će se ove godine održati 10.08. na „Popovoj vlaci“ s početkom u 21:00 h. Članovi KUD-a Privlaka spremaju tradicijska jela, ali i upoznaju goste sa starim običajima – heklanje, pletenje vune i sl.

Kako je Privlaka mjesto idealno za obiteljski odmor, nismo zaboravili ni na djecu, te smo i za njih pripremili niz zanimljivih programa, od kazališnih predstava, sportskih igara, kreativnih radionica, pa sve do prikazivanja animioranih filmova u sklopu ljetnog kina na otvorenom.

FB_IMG_1561053428999

 

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.