Ljutiti mještani Vrsi: “Općinari koriste pandemiju virusa i dižu sebi plaće” Ljutiti mještani Vrsi: “Općinari koriste pandemiju virusa i dižu sebi plaće”
Nezadovoljni mještani općine Vrsi poslali su nam priopćenje za javnost koje objavljujemo u cijelosti. “Poštovani, obraćamo vam se jer ste vi jedini način kako... Ljutiti mještani Vrsi: “Općinari koriste pandemiju virusa i dižu sebi plaće”

Nezadovoljni mještani općine Vrsi poslali su nam priopćenje za javnost koje objavljujemo u cijelosti.

“Poštovani,
obraćamo vam se jer ste vi jedini način kako možemo suzbiti oholost i bahatost lokalnih moćnika koji koriste pandemiju koronavirusa kako bi sebi povisili plaće. Radi se o zaposlenicima Općine Vrsi. Oni su ovo vrijeme kad je javnost zaokupljena koronavirusom i vlastitim zdravljem iskoristili kako bi si priskrbili materijalnu korist. Na stranici br. 5 http://www.vrsi.hr/wp-content/uploads/2020/04/Sku%C5%BEbeni-glasnik-Op%C4%87ine-Vrsi-02-20.pdf službenog glasnika možete vidjeti koeficijente koje su si izglasali 21.03.2020.g. u jeku pandemije i kad se znalo da će gospodarstvo trpjeti veliku štetu i da nam prijeti ekonomska kriza. Na stranici br. 67 http://www.vrsi.hr/wp-content/uploads/2018/12/SLU%C5%BDBENI-GLASNIK-OP%C4%86INE-VRSI-07-18.pdf možete vidjeti koliki su koeficijenti bili do 21.03.2020. Pročelniku Leonardu Rončeviću kojeg su zaposlili s 01.04.2020.g (sami procijeniti je li vrijeme zapošljavanja novog pročelnika potrebno u zadnjoj godini mandata i u jeku krize s pandemijom) je povišen koeficijent s 2.00 na 2.35. Dosadašnji v.d. pročelnik Marko Rončević je vraćen na mjesto višeg stručnog suradnika. Kako dotični gospodin ne bi trpio materijalnu štetu i smanjenu plaću višem stručnom suradniku je povećan koeficijent s 1,45 na 2.00 (pazite sada ima istu plaću kao i ranije kad je bio pročelnik). Viši stručni suradnik za financije gospodin Kristian Vukić dobiva povećanje koeficijenta s 1,75 na 2.00. Zapošljavaju i još jednog komunalnog referenta uz dosadašnjeg Ivana Ninčevića. Njihov koeficijent je 1.50. Uzmemo li u obzir da im je osnovica na plaću 5108,84kn možemo zaključiti da jedino komunalni redari i referenti sa srednjom školom imaju oko 6.000,00kn neto dok svi ostali djelatnici, a bogu hvala ima  ih imaju oko 8.000,00kn i više. Jedini način kako da spriječimo i javno osudimo ove ne znam kako da ih nazovemo (uhljebi je preblag naziv) je da nam vi mediji pomognete. Bez vas će ovo proći neprimijećeno i mi mještani još jednom ćemo samo u sebi kupiti nezadovoljstvo s cijelom situacijom. Dok druge općine smanjuju plaće, štede, najavljuje rezanje plaća i troškova, nas sve više ostaje bez posla, naša Općina nema nikakvih mjera za pomoć (osim što sebi pomaže) a mi moramo ovo gledati. Nama je ovo već postalo gadno za gledati i nadam se da ćete vi biti zamašnjak i naš glas jer mi sami ne možemo ništa i ovo će bez vas proći nezapaženo.
Nadam se da će te prije svega objektivno izvijestiti javnost pa neka ona procijeni je li ovo način kako se ponaša u ovo vrijeme kad smo svi zaokupljeni sami sobom i svojim bližnjima.”
 • Anonimno

  7. travnja 2020. #1 Author

  Silnih nebitnim općina i pljačke vlastite Države

  Odgovori

 • Anonimno

  7. travnja 2020. #2 Author

  Dok privatnici propadaju oni dizu place a pola ih na izmisljenim radnim mjestima pod hitno ukidanje vise od polovine opcina

  Odgovori

 • Luka

  7. travnja 2020. #3 Author

  Luka lopove!!!!!!!!!!!!!!!Bili ste bez gaća do vlasti, a sada đubrad jedna radite kuće s bazenima, vozate passate i mercedese, kupate se po jahtama smradovi jedniii…Žućo u šordovoj ulici napravio kuću s bazenom – konobar od jedne sezone najma u borima, kiky vam vozi najnovijeg passata, osušeni papić mercedesa i radi kuću…da ne nabrajam dalje lopine jedne!!!!

  Odgovori

  • Anonimno

   7. travnja 2020. #4 Author

   Znaci svukud isto odma stoka dok se uhljebi grabi poticaje bespovratna sredstva maslenike itd a od toga ni država ni opcina nikakve koristi osim njih i njihovih bliznji

  • Anonimno

   7. travnja 2020. #5 Author

   Ej majstori necete di ste naumli… ostat cete u svojim jazbinama i jedino djelovati preko internet bojne jer ste pickice pa se skkrivate iza anonimnosti…hahaha

  • Sandra Vukić

   7. travnja 2020. #6 Author

   Bolje da se rekreira moj bucko iz Kruševa nego taj mali Perinić vrag mu sriću odnija sve mi milijune odnese

  • Pulac(ljubavnik od Luke)

   7. travnja 2020. #7 Author

   Nemojte tako Lukica se i sa mnom rekreira samo puno papamo

  • Anonimno

   8. travnja 2020. #8 Author

   Kiki sestri kupija i stan na Manhattenu jer se ne može vratit iz Amerike. Bolje bi ti bilo da se počneš baviti svojim životom ako ne možeš kupit ce ti momci iz općine od tih istih novaca konja da ne budeš jedini!!!!!

  • ZajednoZaBoljeVrsi

   8. travnja 2020. #9 Author

   ma neka ljudi rade. ima love u proračunu za njihove plaće. 1 milijun na plaće od 20 milijuna proračuna u ovoj godini. to je 5%. nebitno.

 • Anonimno

  7. travnja 2020. #10 Author

  Taj Leonardo radi od nove godine u općini preko svog obrta u kojem je bio prijavljen do 31.3. Od 1.4. je u radnom odnosu u općini. Do tada je radio u Općini Jasenice gdje je savladao kako pokriti papire u krađama. Vjerojatno to misli napraviti i u Vrsima. Korumpirana banda koja isplaćiva velike svote novca firmama čistačica. U ove tri godine su imali na raspolaganju 50 milijuna kuna a jedino što su uspjeli napraviti je teretana za pulića gdje se debeli načelnik rekreira.

  Odgovori

  • Anonimno

   7. travnja 2020. #11 Author

   Malo si glup ali oprosteno zivis a neznas da zivis . Ko ti kriv glupane ljubomorni…….

  • vrsi22

   7. travnja 2020. #12 Author

   tiny.cc/jd9lmz

  • ZajednoZaBoljeVrsi

   7. travnja 2020. #13 Author

   bolje da se i u vrsima rade kuće nego u kruševu

  • Anonimno

   7. travnja 2020. #14 Author

   Čini me se da se kuće počinju graditi i u Jasenicama. Prošla vlast očito nije imala pametnog vršana a ni ova pa uvoze vlaje

  • Anonimno

   7. travnja 2020. #15 Author

   E moji vlasti željni vršani mamicu vam…..

 • Anonimno

  7. travnja 2020. #16 Author

  Haha idiote

  Odgovori

 • Žalosni

  7. travnja 2020. #17 Author

  Komentar pod nazivom “Luka”. Vidim poznaješ sve koje si naveo,stoga pretpostavljam da znaš odakle su kupili Mercedes,sagradili kuću. Ali to nećeš priznati,iako dobro znaš da to nema veze sa općinom. A zašto? Zato što si igrač niže lige,ogorčen na cijeli svijet, opterećen svojom gluposti, nemaš budućnosti niti perspektivenemaš svoj život,i baviš se tuđim problemima. Kratko rečeno,nebitan si. Zato sjedi na bicikl,odi u neko lijepo selo a da nisu Vrsi,nađi ženu (ili muža), ako te itko hoće,kupite veliku njivu,imajte puno djece i sadite krumpire.

  Odgovori

 • Anonimno

  7. travnja 2020. #18 Author

  A ti ozeni prvu rodicu da se ne vodni plava krv gospodine iz aristokracije

  Odgovori

 • Anonimno

  8. travnja 2020. #19 Author

  Ej ti pulac samo da znas da znam tko si i bas me zanima kako ces me pogledati u oci pacove jedan oboje dobro znamo sto ce ovo zavrsiti

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.