Longin na koljenima: HDZ ga zaustavio u prodaji zgrade na Kolovarama u bescijenje Longin na koljenima: HDZ ga zaustavio u prodaji zgrade na Kolovarama u bescijenje
Zadarski župan Božidar Longin danas je doživio jedan od najtežih udaraca u svojoj karijeri. Čak su se i vijećnici HDZ-a u Županijskoj skupštini dakle... Longin na koljenima: HDZ ga zaustavio u prodaji zgrade na Kolovarama u bescijenje

Zadarski župan Božidar Longin danas je doživio jedan od najtežih udaraca u svojoj karijeri. Čak su se i vijećnici HDZ-a u Županijskoj skupštini dakle njegovi stranački kolege, okrenuli protiv njega i uskratili mu podršku, te je s dnevnog reda današnje sjednice Županijske skupštine skinuta točka o davanju suglasnosti Zavodu za javno zdravstvo za prodaju zgrade Poliklinike na Kolovarama po sniženoj cijeni od 15 milijuna kuna.

Naime, oporbeni vijećnici tražili su da se ova točka povuče s dnevnog reda, na što župan Božidar Longin nije pristao, pa se o njoj glasovalo. Za skidanje odluke o sudbini zgrade na Kolovarama glasovalo je 16 vijećnika, a među njima su bili i HDZ-ovi vijećnici.

Podsjetimo, zgrada na Kolovarama prodavala se po cijeni od 26 milijuna kuna, ali nije bilo zainteresiranih, pa je novom procjenom vrijednosti, koju je naručio Zoran Škrgatić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zadar, smanjena cijena na 15 milijuna kuna. Na ovaj način zgrada stara 80 godina, na prekrasnoj lokaciji u srcu grada, prodala bi se u bescijenje.

Zgrada i zemljište uz more imaju sveukupnu površine 1.090 m2. Poslovna zgrada ima podrum, prizemlje i tri kata.

Iako Longin i Škrgatić u tome vide neki interes, čak je i vijećnicima HDZ-a to bilo sumnjivo te nisu htjeli dati podršku dok se ne pribavi još koja relevantna procjena.

Loše poteze župana Longina, koji je već dugo omražen i u javnosti i u stranci, te među načelnicima općina i direktorima firmi, zbog niza razloga, više ne žele podržavati ni vijećnici u Županijskoj skupštini.

Iako se u javnosti nagađa da se radi o raskolu unutar Županijskog odbora HDZ-a, ovdje se radi o situaciji da sulude odluke župana i njegova kompanjona Škrgatića, da se zgrada na Kolovarama na brzinu prodaje u bescijenje, za 15 milijuna kuna, nitko razuman ne može podržati.

Oporbeni vijećnik Marko Pupić Bakrač smatra da župan Longin treba dati ostavku nakon ovoga danas.zupanijska-skupstina-2-800x450

zupanijska skupstina 800x450

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.