LOŠE VIJESTI Još 10 zaraženih osoba na zadarskom području – ukupno 49 LOŠE VIJESTI Još 10 zaraženih osoba na zadarskom području – ukupno 49
Šime Vicković, načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije, na konferenciji za medije koja je započela jutros u 10 sati u Domu županije, izvijestio nas... LOŠE VIJESTI Još 10 zaraženih osoba na zadarskom području – ukupno 49

Šime Vicković, načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije, na konferenciji za medije koja je započela jutros u 10 sati u Domu županije, izvijestio nas je da su nalazi pokazali 10 novozaraženih osoba na području Zadarske županije.

To bi bilo ukupno 49, uključujući dvoje iz Ličko – senjske županije koji su se testirali u Zadru.

Od deset novozaraženih osoba, četvero je zaposlenih u Općoj bolnici Zadar, jedan liječniki i tri medicinske sestre, a šestero je bilo u kontaktu s oboljelima iz Ortopedske bolnice u Biogradu.

Ravnatelj Opće bolnice Zadar, Željko Čulina, kazao je kako na odjelu COVID u Zadru leži 19 pacijenata, a jedna pacijentica je na respiratoru.

“Što se tiče Opće bolnice Zadar, tri liječnika i tri medicinske sestre imaju korona virus, u samoizolaciji je 28 liječnika i 33 medicinske sestre, te 1 nezdravstveni djelatnik.” – kazao je dr. Čulina, te dodao da očekuje da će se nakon današnjeg izvida od strane epidemiologa taj broj i povećati.

Epidemiolog dr. Alan Medić je kazao kako oboljelih ima, osim Zadra i Biograda, i na području Benkovca, Pakoštana, Polače, Sv. Filipa i Jakova, Sukošana, Preka i Kukljice.

“U popodnevnim satima otvara se na Ravnicama ambulanta COVID 2, gdje će se građani moći testirati. Predvidjeli smo da se prvo testiraju zdravstveni djelatnici, pa onda svi ostali.” – kazao je Medić dodajući kako će od sutra biti u funkciji Ortopedska bolnica u Biogradu, te će se u nju premjestiti dio pacijenata iz Zadra koji imaju blage simptome.

Načelnik PU zadarske, Anton Dražina, iznio je podatak prema kojem je od 259 izvršnih provjera samoizolacije, utvrđeno tri kršenja te mjere. Sankcioniran je i jedan ugostiteljski objekt.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.