Lukić: Civilna zaštita neće kažnjavati one koji ne budu nosili masku na otvorenom! Lukić: Civilna zaštita neće kažnjavati one koji ne budu nosili masku na otvorenom!
Nakon što je Stožer civilne zaštite Zadarske županije na čelu sa Šimom Vickovićem obavijestio javnost da je ministar prihvatio njihov prijedlog o uvođenju mjera... Lukić: Civilna zaštita neće kažnjavati one koji ne budu nosili masku na otvorenom!

Nakon što je Stožer civilne zaštite Zadarske županije na čelu sa Šimom Vickovićem obavijestio javnost da je ministar prihvatio njihov prijedlog o uvođenju mjera zaštite od korona virusa, građani su burno reagirali na neke od mjera, poput one o nošenju maski na otvorenom prostoru i zabrani prodaje alkohola od 22 do šest u jutro.

Mate Lukić, zapovjednik Stožera civilne zaštite Grada Zadra poručio je građanima da se ne trebaju plašiti ni ljutiti, te da ih članovi Civilne zaštite neće kažnjavati.

Evo što je poručio:

“Nakon 60 teških dana provedenih na Banovini i 400 dana na terenu u pandemiji, CZ grada Zadra nije niti hoće kažnjavati one koji zaborave staviti ili krivo nose zaštitnu masku.

Sukladno novim mjerna koje je predložio županijski a prihvatio Nacionalni stožer objasnit ću par detalja koji su građanima najviše sporni.

Prva je ona u vezi obveznog nošenja maski na na otvorenome.
Odluka se odnosi samo na mjesta gdje se distanca ne može održavati, oni koji ne poštuju isto u gradu Zadru od strane CZ bit će samo upozoreni, nikako kažnjeni.
Odluku su donijeli epidemiolozi jer se velik broj zaraženih upravo zarazio na ovakvim mjestima.
Dakle iz odgovornosti, mole se građani da poštuju isto. Drugo sporno pitanje koje muči građane, nije dobro objašnjeno.

Rad terasa je ograničen do 20.00h a dostava za van može ići do 22.00h. (Dakle za van se može raditi i nakon 20.00h što se tiče restorana i ugostiteljskih objekata)

Zapravo i nema nekih velikih promjena samo odluke nisu dobro objašnjenje našim građanima.

Molim građane da pokušaju biti odgovorni pred samu turističku sezonu i pomognu svima koji od iste žive, da se brojke smanje.
Nervoza, smanjenje prihoda i društvenih mogućnosti koje su osnove ljudskog bića kao društvenog bića djeluju na sve nas skupa, a to se osjeti jako dobro na samom terenu svaki dan.”

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.