Maksan: Ne želim prijateljstvo s Gotovinom koristiti u političkoj promidžbi! Maksan: Ne želim prijateljstvo s Gotovinom koristiti u političkoj promidžbi!
Gostujući u emisiji Bujica, kandidat Hrvatskih suverenista za Euro parlament, Ante Žoni Maksan, koji je poznat kao uspješan poduzetnik i istaknuti dragovoljac Domovinskog rata,... Maksan: Ne želim prijateljstvo s Gotovinom koristiti u političkoj promidžbi!

Gostujući u emisiji Bujica, kandidat Hrvatskih suverenista za Euro parlament, Ante Žoni Maksan, koji je poznat kao uspješan poduzetnik i istaknuti dragovoljac Domovinskog rata, koji je prošao sva ratišta, od Mirkovaca do Dubrovnika, a porijeklom je iz Pakoštana, zamolio je medije da ga prilikom predstavljanja ne vezuju uz generala Antu Gotovinu.

“Mi jesmo prijatelji, popijemo kavu, porazgovaramo, ali ne želim se promovirati na taj način, koristeći ime njega ili njegove obitelji. To su privatne stvari. Molio bih medije da to uvaže.” – zamolio je Maksan nakon što je u emisiji “Bujica” predstavljen, između ostalog, i kao prijatelj i suborac generala Gotovine.

Maksan je, istaknuto je u emisiji, tri puta ranjen do listopada 91. godine. Zbog ranjavanja koje se dogodilo u Murvici bio je dva dana u komi i nije mogao majci Smilji na sprovod. Zahvalio se pri tome zadarskim liječnicima Dominisu i Kovačeviću koji su mu spasili život.

Odlikovan je za ratno herojstvo najvećim priznanjima koje je u Hrvatskoj moguće dobiti.

“Mediji me predstavljaju kao umirovljenog pukovnika, ali moram pojasniti, da ja imam čin pukovnika, ali nisam u mirovini. Iako imam pravo na nju, nisam prihvatio mirovinu. Supruzi sam kad sam otišao iz vojeke rekao da imam svojih deset prstiju i da idemo dalje raditi, s čime se ona složila.” – pojasnio je Maksan.

U nastavku je voditelju Velimiru Bujancu kazao kako Miloradu Pupovcu nije mjesto u Vladi i da u Hrvatskoj ima Srba koji vole ovaj narod i ovu zemlju, poput njegova ratnog suborca Predraga Mišića, koji je s njim na listi za Euro parlament, a da bi za Pupovca bolje bilo da ostane u Srbiji.

 

 

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.