Mali nogometaši Primorca iz Biograda posjetili komunu Cenacolo Mali nogometaši Primorca iz Biograda posjetili komunu Cenacolo
Vrlo često u današnje vrijeme, ako skrenete s pravog puta, bivate odbačeni i osuđivani, kako od društva tako i od obitelji. No i u... Mali nogometaši Primorca iz Biograda posjetili komunu Cenacolo
Vrlo često u današnje vrijeme, ako skrenete s pravog puta, bivate odbačeni i osuđivani, kako od društva tako i od obitelji.
No i u takvim trenucima postoje mjesta na koja možete otići i zatražiti pomoć. Tim povodom, sad već tradicionalno, drugu godinu zaredom  škola nogometa HNK Primorac Biograd,  posjetila je  zajednicu Cenacolo na Jankolovici.
Riječ je o zajednici koja se vodi sloganom; Hrabro naprijed, promjena je moguća! Nije bitno tko je pogriješio  i što je pogriješio. U zajednici Cenacolo na Jankolovici trenutno živi tridesetak momaka koje je okrutna životna sudbina, loše društvo, loša promišljanja dovela do dna.
U posjet zajednici, išla su djeca mlađih pionira i pionira,(djeca od 12- 15 g), koja u fazi pretpuberteta i puberteta prolaze kroz turbulentno razdoblje svoga života i ulaze u svakakva iskušenja. U posjetu komuni bilo je oko 30 djece koja su čula svjedočanstva štićenika koja im mogu pomoći u njihovom daljnjem razvoju i suočavanju s potencijalnim opasnostima raznih ovisnosti.
Kako su djeca reagirala na ova bolna svjedočanstva, te što ih je razveselio, rekao nam je voditelj škole nogometa, gospodin Jure Knez.
– Dojmovi djece su više nego pozitivni. Početnu tremu nakon dolaska smo razbili s onim u čemu najviše guštamo – nogometnom utakmicom protiv štićenika komune na njihovom igralištu!
Djeca su se opustila i atmosfera je bila stvarno odlična. Nakon toga su s velikom zanimanjem slušala svjedočanstva dvoje štićenika, nekad i samih vrhunskih sportaša, koji su nesebično i iskreno ispričali svoju životnu priču! Većina djece,  po mom mišljenju imala je krivu percepciju o ovisnicima, te su kroz ovo druženje mogli uvidjeti da su to obični momci koji su u jednoj fazi života skrenuli sa svog puta i sad se svim silama žele vratiti nazad! Ta iskrenost je po mom mišljenju ključna za uspostavu odnosa s djecom, a momci iz Cenacola su u tome uspjeli.
Simbolična novčana pomoć zajednici
-Kao voditelj škole prije svega moram reći da sam ponosan na momke koji su prepoznali bližnjega u potrebi. Svaki od njih je od svog džeparca odvojio nekoliko kuna, kojima smo kupili osnovne namirnice za komunu. Također sam sve više svjestan kako se svaki član društva, pa tako i mi sportski treneri, je odgovoran za cjelokupan razvoj djece, a ne samo onaj sportski.
Za mene su svjedočanstva također bila dramatična i poučna. Oduševila me spremnost momaka iz zajednice da svojim bolnim iskustvima pomognu drugima, posebno djeci. Od srca im se zahvaljujem.- zaključio je Knez.
FB_IMG_1513287237261_crop_800x450

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.