Mališani iz dječjeg vrtića Bubamara posjetili Policijsku postaju u Benkovcu Mališani iz dječjeg vrtića Bubamara posjetili Policijsku postaju u Benkovcu
Povodom „Dana policije“ koji se obilježava svake godine 29. rujna, u Policijskoj upravi zadarskoj organiziraju se Dani otvorenih vrata. Dolazak djece predškolske dobi u... Mališani iz dječjeg vrtića Bubamara posjetili Policijsku postaju u Benkovcu

Povodom „Dana policije“ koji se obilježava svake godine 29. rujna, u Policijskoj upravi zadarskoj organiziraju se Dani otvorenih vrata.

Dolazak djece predškolske dobi u prostorije policije najneposredniji je i najslikovitiji način da im se, prilagođeno njihovoj dobi, prikažu osnove rada policijskih službenika te da upoznaju i prihvate policajca kao prijatelja pomagača.

Tako će tijekom ovog  tjedna PU zadarsku u sjedištu posjetit djeca predškolske dobi  iz više dječjih vrtića sa područja grada Zadra, a posjeti se organiziraju i u Policijskim postajama Benkovac, Biograd, Gračac, Pag i Obrovac.

U ponedjeljak 17. rujna 2018. godine Policijsku postaju Benkovac posjetilo je 60 djece iz dječjeg vrtića „Bubamara“ iz Benkovca sa tetama Sunčicom Golubić, Mihaelom Šarić-Santini, Miraom Čelica, Danijelom Mikić-Kristić, Mateom Margarin-Vuksan i Jasminkom Knez. Posjet je organiziran povodom aktivnosti „Dani otvorenih vrata“, te kako bi se djeca upoznala a poslovima i tehnikom s kojom se služe policijski službenici u svakodnevnom radu.

Djeca su posjetila prostorije u kojima se obavlja policijska služba, a najviše zanimanja kod djece izazvala su policijska službena vozila i tehnika. Djecu su sukladno njihovoj dobi s policijskim poslovima i tehnikom upoznali policijska službenica  za preventivu i sigurnost cestovnog prometa Andrijana Ivković i kontakt policajac Mate Katuša.

Također su djecu upoznali s osnovnim pravilima ponašanja  u prometu koji su najviše vezani uz sigurnost njih kao pješaka i putnika u vozilima.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.