Manifestacija “Grad u šumi” trebala bi oživjeti područje Park šume Musapstan Manifestacija “Grad u šumi” trebala bi oživjeti područje Park šume Musapstan
ZADAR: ¨FESTIVAL GRAD U ŠUMI¨ OŽIVJET ĆE MUSAPSTAN NA JEDAN DAN ¨U sklopu projekta Urban Green Belts (Urbane Zelene Površine), kojeg provodi Agencija za... Manifestacija “Grad u šumi” trebala bi oživjeti područje Park šume Musapstan

ZADAR: ¨FESTIVAL GRAD U ŠUMI¨ OŽIVJET ĆE MUSAPSTAN NA JEDAN DAN

¨U sklopu projekta Urban Green Belts (Urbane Zelene Površine), kojeg provodi Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, u subotu 13. listopada organizira se manifestacija “Grad u šumi” koja bi na jedan dan trebala oživjeti podU sklopu projekta Urban Green Belts (Urbane Zelene Površine), kojeg provodi Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, u subotu 13. listopada organizira se manifestacija “Grad u šumi” koja bi na jedan dan trebala oživjeti područje Park šume Musapstan i tako Zadranma približiti gradske zelene površine.
Park šuma Musapstan kroz Festival Grad u Šumi raznim aktivnostima približit će se Zadranima koji će od 10:00 pa sve do 16:00 sati moći prisustvovati brojnim aktivnostima i događanjima namijenjenim cijelim obiteljima. Program je raznolik te uključuje nastup članova Dječjeg zbora Libretići, orijentacijsko hodanje po prirodi, edukativnu predstavu Pustolovine gospodina Otpadića, radionice izrade hvatača vjetra, crtanje lica, osnove yoge, disanja, izrade prirodne kozmetike, prezentacija masaža i još puno toga, poručuju iz ZADRE NOVE uz preporuku svim posjetiteljima da ponesu i dekice te da subotu provedu na svježem zraku i u prirodi¨.
-Poštovani čitatelji ovaj poviše tekst je dio oglasa ili najave, kojeg su ovog četvrtka objavili zadarski internetski portali na njihovim stranicama. Po svoj prilici odaslan je iz ureda Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA. Sve je to lijepo i bajno i dakako hvale vrijedno, posebno kad se pozivaju i čitave obitelji.Ali tako reći kao svakodnevni posjetitelj park šume Musapstan, ne mogu se oteti dojmu a da ne priupitam organizatore, gdje će se sve provesti tolike navedene aktivnosti, kad se zna da je stanje šume u smislu njezine urednosti i čistoće, pa skoro katastrofalno.Priupitao bih također gospodu iz ZADRA NOVA, jesu li se potrudili da malo prošetaju kroz šumske staze i prosike i da si daju truda,da malo počiste smeća kojeg ima na sve strane.Tim bi činom zasigurno pridonijeli ne samo ljepšoj vizuri gradskih zelenih pluća, nego i ugodnijem osjećaju svih onih koji će pohoditi park šumu Musapstan nadolazeće subote.Na znanje organizatorima, a i svima ostalima koji bi morali i trebali voditi računa o čistoći i urednosti park šume Musapstan, prilažemo i najsvježiji primjer onečišćenja iste, koji se dogodio prije dva-tri dana, a kojeg smo ovjekovječili našom kamerom u predvečerje ovog četvrtka.
Napisao i snimio: Branko BOŽIĆ

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.