Maraska Zadar organizirala feštu povodom početka berbe višnje maraske Maraska Zadar organizirala feštu povodom početka berbe višnje maraske
Prošlu subotu Maraska Zadar organizirala je veliku feštu povodom službenog početka berbe višnje maraske na plantaži Vlačine u Zemuniku donjem kraj Zadra. Najzanimljvije je... Maraska Zadar organizirala feštu povodom početka berbe višnje maraske

Prošlu subotu Maraska Zadar organizirala je veliku feštu povodom službenog početka berbe višnje maraske na plantaži Vlačine u Zemuniku donjem kraj Zadra. Najzanimljvije je bilo u natjecateljskom djelu gdje su se najsretniji i najspretniji borili za godišnju zalihu Amarena nektara. Cilj je bio ubrati što je moguće više višnje maraske u zadanom roku od 20 min. U žestokoj konkurenciji najspretnija se pokazala gospođa Nada koja je kući ponijela 365 litara Amarena nektara.

Nadamo se kako će ovo zanimljivonatjecanje prerasti u tradicionalnu manifestaciju koja će svake godine privući sve veći broj ljudi i službeno otvoriti berbu jedinstvene autohtonedalmatinske višnje maraske.

Plantaža Vlačine u vlasništu Maraske d.d. najveća je pojedinačna plantaža višnje maraske u Europi. Na preko 200 Ha prostire se preko 100.000 stabala autohtone višnje maraske. Preko 1.000tona godišnje završi u dobro poznatim proizvodima kao što su Amarena sirup inektar, Amarena džem, Maraschino, Cherry brandy, Amarena višnjevac i dr.

DSC_1876_crop_800x450

DSC_1910-800x534

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.