Martin Baričević novi je predsjednik Udruge općina Republike Hrvatske Martin Baričević novi je predsjednik Udruge općina Republike Hrvatske
Apsolutnom većinom okupljenih hrvatskih općinskih načelnika Martin Baričević izabran je za novog predsjednika Udruge općina u RH (UORH). Baričević (HDZ) je općinski načelnik Jasenica u... Martin Baričević novi je predsjednik Udruge općina Republike Hrvatske

Apsolutnom većinom okupljenih hrvatskih općinskih načelnika Martin Baričević izabran je za novog predsjednika Udruge općina u RH (UORH).

Baričević (HDZ) je općinski načelnik Jasenica u Zadarskoj županiji, a na izbornoj skupštini izabran je apsolutnom većinom okupljenih načelnika općina iz cijele Hrvatske na novu funkciju, izvijestio je T-portal.

Prioritet u radu će mu biti, kako je istaknuo, kao prvog među jednakim u okviru Upravnog odbora koji broji 20 članova, skrb o interesima lokalne samouprave.

‘Kao što je svima poznato, Hrvatska je jedna od najcentraliziranijih država u Europi, a za tako nešto više nema potrebe. Količina decentralizacije mjeri se gospodarskim uspjesima i unaprjeđenjem demokratičnosti i to će biti okvir unutar kojeg ćemo djelovati’, poručio je Baričević napominjući kako će zagovarati  fiskalnu i decentralizaciju ovlasti te u tim aktivnostima nastojati angažirati sva znanja i kapacitete koje imaju unutar udruge, ali i u općinama.

Podsjetimo, Baričević je poznat kao uspješan načelnik koji je preporodio svoju općinu i od zaostale i devastirane pretvorio je u sređenu i turistički atraktivnu destinaciju.

 

Skupština Udruge općina
Skupština Udruge općina

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Udruga općina u RH

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.