Medicinskoj školi iz Zadra 30 milijuna kuna iz EU fondova za novu zgradu Medicinskoj školi iz Zadra 30 milijuna kuna iz EU fondova za novu zgradu
Zadarskoj Medicinskoj školi Ante Kuzmanića Zadar odobreno je 30 milijuna kuna iz europskih fondova za uspostavu centra kompetentnosti iz područja zdravstva. Odlukom Ministarstva regionalnog... Medicinskoj školi iz Zadra 30 milijuna kuna iz EU fondova za novu zgradu

Zadarskoj Medicinskoj školi Ante Kuzmanića Zadar odobreno je 30 milijuna kuna iz europskih fondova za uspostavu centra kompetentnosti iz područja zdravstva.

Odlukom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije školi su odobrena bespovratna sredstva za financiranje projektnog prijedloga „Unaprjeđenje infrastrukture Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar – regionalnog centra kompetentnosti u sektoru zdravstva“.

Projekt je prijavljen na natječaj „Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju kao podrška procesu reforme strukovnog obrazovanja i osposobljavanja“ u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“.

Ukupna vrijednost projekta je 49.066.618,01 HRK, dok je kroz projekt odobren maksimalni bespovratni iznos od 30.000.000,00 HRK.

„Ovo je velika stvar za školu ali i cijelu Zadarsku županiju jer se ostvaruju uvjeti za napredak sadašnjih  i budućih djelatnika i učenika. Ujedno će se škola približiti svojoj temeljnoj nastavnoj bazi, Općoj bolnici Zadar što pridonosi kvaliteti obrazovnog procesa. Iza projekta stoji cijeli tim ljudi, od osnivača Zadarske županije, preko Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA i djelatnika škole.“ – poručio je Davor Vidaković, ravnatelj škole, pojasnivši i kako je temelj za dobivanja status škole regionalnog centra kompetentnosti bio i raniji status Medicinske škole Ante Kuzamnića kao prepoznate i cijenjene obrazovne institucije u zemlji i inozemstvu.

Zadarskoj srednjoj školi partneri na projektu su Zadarska županija i Medicinska škola u Rijeci.

U Medicinskoj školi Ante Kuzmanića Zadar i partnerskoj ustanovi – Medicinskoj školi u Rijeci osigurat će se uvjeti za odvijanje programa obrazovanje i osposobljavanja prilagođeni regionalnim potrebama tržišta rada i suvremenim dostignućima u zdravstvu.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.