MEĐUNARODNI USPJEH Bilosnićeve pjesme objavljene u Rumunjskoj i Austriji MEĐUNARODNI USPJEH Bilosnićeve pjesme objavljene u Rumunjskoj i Austriji
Kao što je s inozemnim izdanjima završio prethodnu književnu 2019., Tomislav Marijan Bilosnić započinje i 2020. godinu. Pjesme iz zbirke Odisej, prevedena na španjolski,... MEĐUNARODNI USPJEH Bilosnićeve pjesme objavljene u Rumunjskoj i Austriji

Kao što je s inozemnim izdanjima završio prethodnu književnu 2019., Tomislav Marijan Bilosnić započinje i 2020. godinu. Pjesme iz zbirke Odisej, prevedena na španjolski, njemački, francuski i rumunjski jezik, a protekle godine objavljene u dva izdanja u Bukureštu, ovih su dana objavljene i u časopisima u Rumunjskoj i Austriji.

Međunarodni višejezični časopis Orizont Literar Contemporan, br. 6 (74), god. XI., za studeni – prosinac 2019., koji izlazi u gradu Vaslui, u Rumunjskoj, a kojeg uređuje pjesnik Daniel Dragomirescu, tiskan početkom ove godine donosi izbor pjesama iz Odiseja na hrvatskom, francuskom, njemačkom i rumunjskom jeziku. Kako je izbor pjesama načinjen iz već objavljene zbirke, prijevode potpisuju Monica Dragomirescu, Ute Karlavaris – Bremer i Noëlle Arnoult. Važno je napomenuti da je časopis dostupan na svim kontinentima u svijetu.

Najnoviji broj Panonskog lista (Pannonisches Blat / Pannon Lap), br. 1. za 2020. godinu, kojega uređuje književnik dr. Robert Hajszan Panonski, nastavlja sa još u rujnu 2019. godine započetim objavljivanjem Bilosnićeve zbirke pjesama Odisej na hrvatskom i njemačkom jeziku. Ova revija koja se tiska u Guttenbachu (u Pinkovcu), u Austrija, tako već nekoliko mjeseci za redom posvećuje više svojih stranica stvaralaštvu hrvatskog pjesnika Bilosnića.

  • Tomislav Dretar

    30. siječnja 2020. #1 Author

    N!sam uzeo u obzir da je to novina Bislkosnicevog rodnog grada i da se nju ne ticu ljudi koji u tom gradu ne zive. Ipak, proveo sam dvije godine u Zadru. Ispricavam se cijelom svijetu o blizoj okolici.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.