Mimohod i lampioni u Zadru u spomen na žrtve Škabrnje i Vukovara Mimohod i lampioni u Zadru u spomen na žrtve Škabrnje i Vukovara
Dana, 14.studenog 2017.godine, u 18 sati održan je radni  sastanak povodom obilježavanja dana stradanja Škabrnje i Vukovara 1991. u OŠ Zadarski otoci Zadar. Sastanku... Mimohod i lampioni u Zadru u spomen na žrtve Škabrnje i Vukovara

Dana, 14.studenog 2017.godine, u 18 sati održan je radni  sastanak povodom obilježavanja dana stradanja Škabrnje i Vukovara 1991. u OŠ Zadarski otoci Zadar.

Sastanku su nazočili predstavnici OŠ Zadarski otoci, predstavnici Udruga  branitelja Domovinskog rata i Udruge navijača Tornado.

Na sastanku je dogovoreno slijedeće:

17.studenog 2017. u holu škole prikazat će se dokumentarno igrani film o Domovinskom ratu: I oni su Hrvatska.

To će biti otvoreni sat povijesti za sve učenike viših razreda, na koji će biti pozvani i učenici nižih razreda s roditeljima i ostalim zainteresiranim građanima.

18.studenog 2017. na sam Dan sjećanja na žrtve Škabrnje i Vukovara održat će se tradicionalni Mimohod svjetlosti i sjećanja.

Okupljanje i kratak program prije početka Mimohoda bit će na Narodnom trgu u 17.30h.

Mimohod će započeti u 18 sati u tišini.

Prema dogovoru na početku Mimohoda bit će križ, zastave Republike Hrvatske i ratne zastave postrojbi iz Domovinskog rata, transparenti i ostali sudionici sa upaljenim lampašima.

Mimohod će se odvijati gotovo istom rutom kao i prethodnih godina s iznimkom što će se ove godine umjesto pokraj OŠ Zadarski otoci proći otpočetka Vukovarske s istočne strane.

Mimohod će biti popraćen molitvom i  pjesmom.

Sam ulazak u Vukovarsku ulicu bit će obilježen šutnjom u znak odavanja pijeteta stradalima 1991.

Na prostoru u Vukovarskoj ulici, gdje se nalazi mural postavit će se upaljeni lampaši gdje će se svatko u tišini moći pomoliti za žrtve Vukovara i Škabrnje.

“Molimo sve građane grada Zadra, da nam se pridruže i ove godine u obilježavanju jednog od teških dana iz naše domovinske povijesti, pozvao je u ime organizacijskog odbora Davor Barić iz OŠ Zadarski otoci – Zadar.

  • Anonimno

    15. studenoga 2017. #1 Author

    Jel sramotno da tzv hrvatska vlada i grad Zadar nijednog ubojicu nisu uhitili za genocid u Škabrnji
    Jel sramotno da sa rodbinom tih ubojica ručaju, hrvatske domovnice putovnice im sređuju i ABOLICIJU daju a sa abolicijom dobijaju obnovu kuća koje prodaju.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.