Ministar Vili Beroš u Zadru: Hvala vam svima koji se odgovorno ponašate! Ministar Vili Beroš u Zadru: Hvala vam svima koji se odgovorno ponašate!
Ministar zdravstva Vili Beroš danas boravi u Zadru. Jutros oko 9 sati posjetio je Opću bolnicu i sastao se sa ravnateljem Željkom Čulinom i... Ministar Vili Beroš u Zadru: Hvala vam svima koji se odgovorno ponašate!

Ministar zdravstva Vili Beroš danas boravi u Zadru. Jutros oko 9 sati posjetio je Opću bolnicu i sastao se sa ravnateljem Željkom Čulinom i njegovim suradnicima, a nakon toga sudjelovao je na redovnoj konferenciji za medije koja je u 10 sati započela u Domu županije.

Odmah na početku iznijeti su najnoviji podaci o broju novooboljelih od korona virusa.

Načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković je kazao slijedeće:

“Tri su novozaražene osobe, ukupno 49 plus dvoje iz Ličko senjske županije, dakle ukupno ih je 52. Mogu najaviti i da će biti postavljen šator pored bolnice.” – kazao je Vicković.

Nazočnima se obratio i ministar Vili Beroš:

“Došao sam zahvaliti svima iz Stožera i koji rade svoj posao, ali i svima vama koji se odgovorno ponašate jer ste i vi vrlo bitni čimbenici. Došao sam u Zadar dati podršku zdravstvenom sustavu. Apeliram na sve građane da poštuju mjere kako bi što prije završili ova pandemija. Svi moramo biti solidarni i čuvati jedni druge.” – kazao je ministar Beroš, te u nastavku dodao:

“Ako ste pratili, rekao sam da je na liječnicima i zdravstvenim djelatnicima povećana odgovornost, apeliram na njih da i dalje budu savjesni i odgovorni. U Biogradu ćemo ispitati situacija i je li bilo neadekvatnih postupanja u Ortopedskoj bolnici. Ne mogu nikoga prizivati jer nemam dovoljno informacija.”

Na pitanje da misli li da je na 200.000 stanovnika, u Zadarskoj županiji i Ličko senjskoj, 16 respiratora malo, rekao je da su u procesu nabave još 4, a u na državnoj razini se na tome radi.

“Nitko u Europi nije očekivao ovakvu situaciju, poznato je da svugdje fali respiratora. Ali moramo se odgovornim ponašanjem potruditi da potrebe za više respiratora ne bude.” – kazao je ministar Beroš.

Upozorio je i novinare okupljene ispred Županije da stoje previše blizu jedni drugima i zamolio ih da se razmaknu.

 

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.