Ministri Štromar i Cappelli u Viru; Iznijeli brojne pohvale na razvoj otoka i turizma Ministri Štromar i Cappelli u Viru; Iznijeli brojne pohvale na razvoj otoka i turizma
Pored Ville Lanterne u Viru jutros je započela 2. Konferencija pod nazivom ‘Turizam i urbanizam’ koju organizira Općina Vir u suradnji s Poslovnim dnevnikom... Ministri Štromar i Cappelli u Viru; Iznijeli brojne pohvale na razvoj otoka i turizma

Pored Ville Lanterne u Viru jutros je započela 2. Konferencija pod nazivom ‘Turizam i urbanizam’ koju organizira Općina Vir u suradnji s Poslovnim dnevnikom kao vodećim poslovnim medijem, uz podršku Večernjeg lista.

Nazočne je na početku pozdravio načelnik općine Vir, Kristijan Kapović, koji se zahvalio nazočnim ministrima i državnim tajnicima, te kolegama načelnicima i svima koji su pomogli da se otok razvija u pozitivnom smjeru i bude primjer ostalima.

Ministar Gari Capelli zahvalio se Večernjem listu, Poslovnom tjedniku i Općini Vir na organizaciji ovog stručnog skupa.

PhotoPictureResizer_190927_103929726_crop_3648x2052

“Kad se govori o Viru, moram čestitati načelniku Kapoviću što je svojedobno priznao da ima probleme u prostornom uređenju, te se uhvatio u koštac s njima i krenuo ih rješavati. Danas je Vir pozitivan primjer svima drugima. Nadam se da će danas cijeli niz stručnih ljudi koji su tu biti vrlo jasni i utvrditi u kojem smjeru treba raditi. Moramo shvatiti do koje razine želimo da se turizam razvija. Ponuda je bila u špici veća nego potražnja. Razgovaramo o cjelogodišnjem turizmu, struka treba reći što i kako dalje.” – kazao je Cappelli.

IMG_20190927_104648

Dopredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar pohvalio je nastojanja općine Vir oko uvođenja reda u prostor.

“Moram istaknuti važnost raspravljanja o tome kako ići u budućnost, razvijati turizam, a očuvati prostor. Ovo je posve drugačiji Vir od onoga kojeg sam vidio prije 15 godina kada sam bio ovdje. Dužni smo kvalitetno upravljati ovim prostorom kako bi sačuvali ono što imamo. Pojedina mjesta gube bitku s apartmanizacijom. Pretvarajući svaki kvadrat u apartman kratkoročno stvaramo korist, ali dugoročno radimo štetu i riskiramo da izgubimo ono što imamo. Ministarstvo prostornog uređenja je tu da pronađe mjeru, da štiti prostor, ali i stanovništvo koje tu živi. Velik sam zagovornik investicija, unaprjeđenja ponude i zarade, ali ne vjerujem da je i jedan ozbiljan investitor protiv pravila. Infrastruktura ne prati ubrzani razvoj koji nam se događa, često i stihijski. Stambena politika je nešto na čemu trebamo raditi. Ovaj prostor moramo ostaviti dolazećim genetacijama.” – kazao je ministar Štromar.

 

IMG_20190927_100235-01

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.