Mira Kovača svojim potpisom podržalo 2.030 HDZ-ovaca iz Zadarske županije Mira Kovača svojim potpisom podržalo 2.030 HDZ-ovaca iz Zadarske županije
Izbori za predsjednika HDZ-a koji će se održati u ožujku glavna su tema među članovima stranke i simpatizerima. Iako veliku prednost ima aktualni predsjednik... Mira Kovača svojim potpisom podržalo 2.030 HDZ-ovaca iz Zadarske županije

Izbori za predsjednika HDZ-a koji će se održati u ožujku glavna su tema među članovima stranke i simpatizerima.

Iako veliku prednost ima aktualni predsjednik Andrej Plenković, iznenađujuće dobru podršku dobiva i njegov protukandidat Miro Kovač.

Koordinator izbornog stožera za Zadarsku županiju je načelnik općine Privlaka, Gašpar Begonja, koji u razgovoru za portal Kalelarga info ističe kako nije dobio tehničku podršku od strane Županijskog odbora HDZ-a, koja bi mu olakšala kontakte s općinskom i gradskim organizacijama.

Jačanje demokracije u stranci 

“Žao mi je što je to tako. Smatram da nema ništa loše u tome da ima više kandidata za predsjednika, jer to je pokazatelj stranačke demokracije, i volio bih da iz svega toga izađemo osnaženi i ujedinjeni, a ne posvađani.” – kazao je Begonja dodajući kako se velik broj članova stranke javio direktno izbornom stožeru Mira Kovača u Zagreb, pa su ih oni uputili na njega kao koordinatora za Zadarsku županiju.

“Do sada je na području Zadarske županije prikupljeno 2.030 potpisa, što je značajna brojka, a vjerujemo da će ta brojka rasti. Potpisi se prikupljaju do kraja mjeseca.” – ističe Begonja.

S obzirom da se u stranačkim krugovima priča da se Begonji pridružilo 12 općinskih načelnika i gradonačelnika s područja Zadarske županije, upitali smo ga koliko je u tome istine.

Strah od javnog opredjeljivanja

“Ja ne bih izdvajao imena jer je takav dogovor. Ne želim nikoga dovoditi u neugodnost ili da se netko nekome mora pravdati. Na žalost, još nismo dostigli tu razinu demokracije da se bez straha može reći da se podržava drugi kandidat. Volio bih da nije tako. Istina je, javilo mi se između 10 i 15 načelnika i ostalih istaknutih članova, dali su mi podršku, ali ja ne mogu sa sigurnošću govoriti koliko je ona realna. Moguće da ima i onih koji su mi rekli da podržavaju Kovača, a da su isto to rekli i u stožeru od Plenkovića misleći da su poentirali bez obzira koji kandidat pobijedi. Ima svega, no ne zamaram se s tim. Želim korektno odraditi obaveze koje sam preuzeo na sebe, a izbori će pokazati tko zapravo ima veću podršku.” – kazao je Begonja dodajući kako smatra da je Kovač oko sebe okupio kvalitetnu ekipu koja uživa simpatije članstva, poput Stiera, Brkića, itd., te da će se za njih sigurno naći mjesta u predsjedništvu HDZ-a na nacionalnoj razini.

  • Rebell🤓😎

    19. veljače 2020. #1 Author

    Gašpar novi ministar policije ako Miro pobjedi , ne piše se dobro Don Kalmetoneu jedino ako ne igra na dvi strane ?

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.