Mladi talentirani igrači Papaline – ponos NK Pakoštane! Mladi talentirani igrači Papaline – ponos NK Pakoštane!
Prošli vikend svratili smo u hram nogometa Krč u Pakoštanima na utakmicu Papalina između Pakoštana i susjeda Nove Zore. Bila je to zanimljiva utakmica... Mladi talentirani igrači Papaline – ponos NK Pakoštane!

Prošli vikend svratili smo u hram nogometa Krč u Pakoštanima na utakmicu Papalina između Pakoštana i susjeda Nove Zore. Bila je to zanimljiva utakmica gdje su mladi lavovi Tina Juričina pokazali svu raskoš svog talenta, znanja, kvalitete i prestiža protiv svojih vršnjaka iz Filip Jakova. Pakoštane su svoje susjede „isprašili „ rezultatom 6:1 i pokazali tko je gazda u ligi i dvorištu. Svaka njihova akcija ima ljepotu, kombinatoriku, brzinu i vide se plodovi velikog rada na treninzima njihovog trenera Tina Juričina.DSC00133_crop_800x450 Po onome što smo vidjeli nije slučajno što su mladi Pakoštanci nakon osam odigranih kola trenutni lideri lige s dvadeset i jednim bodom u svojoj kategoriji. Sve njihove pobjede izražene su velikim brojem zgoditaka, to sve govori da igraju napadački i kvalitetan nogomet.
Trener Papalina Tino Juričin poznato je nogometno ime koji je branio u Primorcu iz Biograda,Zadru,Šibeniku i sada je trenutno prvi vratar Pakoštana trenutnog lidera prve županijske lige.
-Prije dvije godine ja i kolega Kazija preuzeli smo 40 djece i izvršili smo selekciju na 15 igrača koji aktivno i uspješno igraju ligu Papalina Zadarske županije.Mislim da smo s razlogom na prvom mjestu jer imamo najboljeg strijelca lige Antu Šimovića ,najmanje smo golova primili i vjerujem da će mo na kraju sezone biti prvaci.Veliki vjetar u leđa i potporu daju nam roditelji i uprava kluba kojima ovim putem od srca zahvaljumem, jer bez njihove podrške teško bi imali ovakav rezultat i uspjeh.Uprava kluba čvrsto stoji uz nas u svakom pogledu a mi se njima dobrim ,kvalitenim radom odužujemo i rezultat je morao doći.Prisutan je veliki i kvalitetan rad jer svaki dan na treningu je prisutno 35-40 mladih dječaka.Škola nogometa u Pakoštanima poznata je po svom kvalitetnom radu jer trenutno u seniorskoj ekipi igra deset igrača koji su ponikli u našoj školi nogometa .Seniori su također trenutno prvi na tablici u prvoj županijskoj ligi.DSC00130_crop_800x450
-Po rječima vodećih ljudi iz kluba čujemo da imate sjanju generaciju pred kojima je velika nogometna budućnost ?
-Istina imamo Antu Šimovića koji je po meni nešto više i mislim da će napraviti jednu zapaženu karijeru.On je daleko najbolji igrač u županiji u toj generaciji 2009/2010.godište jer to se vidi po njegovoj igri i postignutim golovima prošle i ove sezone.Ove godine u osam utakmica postigao je 26 golova.Tu bih istaknuo Antu Kaziju,Bepa Juričina,vratare Ivana Šarina i Luku Barešića.Oni odskaču samo za nijansu jer su i ostali dečkići kvalitetan potencijal.Potencijal ove generacije je ogroman ali sada je sve na njima i teško je predvijedjeti kako će oni uspjeti u dužem vremenskom periodu koji je pred njima.Imam posebnu sreću i ponos što sam dobio takvu talentiranu generaciju.Sada nam dolazi generacija 2011.jer u toj generaciji imamo također četiri zanimljiva dečkića koji će ući u naš roster-rekao je na kraju ponosni trener Papalina Tino Juričin.
Ekipu Papalina iz Pakoštana čine: Luka Barešić,Doroteo Kazija,Božidar Dučkić,Toni Rašin,David Brković,Niko Milovac,Lovre Vranić,Ante Šimović,Ivan Šarin,Bepo Juričin,Ante Kazija,Adrian Lalin,Duje Vučkov,David šarin,Lovre Šarin,Nikša Bašić i Karlo Juričin.

Tekst i foto: Marko Ledenko-Mane

DSC00123_crop_800x450

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.