MONSTRUMU PRIJETI 10 GOD ZATVORA Trebaju odgovarati i oni koji nisu pomogli djevojčici! MONSTRUMU PRIJETI 10 GOD ZATVORA Trebaju odgovarati i oni koji nisu pomogli djevojčici!
Slučaj koji je potresao javnost, a odnosi se na strašan zločin koji se dogodio u jednoj zadarskoj obitelji, povlači za sobom brojna pitanja. Zbog... MONSTRUMU PRIJETI 10 GOD ZATVORA Trebaju odgovarati i oni koji nisu pomogli djevojčici!

Slučaj koji je potresao javnost, a odnosi se na strašan zločin koji se dogodio u jednoj zadarskoj obitelji, povlači za sobom brojna pitanja.

Zbog teškog kaznenog djela protiv spolne slobode, odnosno rodoskvrnuća, nasilja u obitelji i povrede prava djeteta, Zadraninu u kasnim četrdesetim godinama krajem srpnja određen je istražni zatvor, a doznalo se da je godinama silovao kćer koja je čak i ostala trudna i rodila njegovo dijete kao maloljetnica.

Ono što je neshvatljivo, jest činjenica da su i policija i socijalne radnice posjećivale ovu obitelj, zbog prijava za obiteljsko nasilje, ali ni jedni ni drugi nisu shvatili kakve monstruozne stvari se događaju u ovoj obitelji.

Privedeni muškarac osumnjičen je za teško kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta ( kazna od pet godina zatvora), teško kazneno djelo protiv spolne slobode prema bliskoj osobi na osobito ponižavajući način (do 10 godina zatvora), za nasilje u obitelji i povredu djetetovih prava (do pet godina zatvora).

Kako doznajemo od odvjetnika koji se bave kaznenim pravom, otac bi mogao dobiti najmanje deset godina zatvora.

No postavlja se pitanje što će biti s onima koji su trebali reagirati, a nisu spriječili višegodišnje mučenje, silovanje i zlostavljanje djevojčice?

Hoće li i oni odgovarati pred zakonom? Bilo bi moralno da socijalne radnice koje su se bavile ovom obitelji istog trenutka podnesu ostavke.

  • Irena

    17. kolovoza 2016. #1 Author

    Kazna je preblaga za ovakav strašan zločin!!!
    Propust u poslu socijalnih radnika te policije treba se strogo procesuirati. Majka također treba odgovarati za prešučivanje a time i sudjelovanje u ovoj teškoj povredi nevine djevojčice. Djeci a posebno djevojčici koja je proživjela horor treba pružiti maksimalnu zaštitu i podršku te psihološku a i duhovnu pomoć.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.