NA FORUMU Međunarodni plesni festival „Adriatic Zadar Open 2108.“ NA FORUMU Međunarodni plesni festival „Adriatic Zadar Open 2108.“
U četvrtak, 27. rujna 2018. s početkom u 19.00 sati, na Poljani Ivana Pavla II. održat će se II. Međunarodni plesni festival „Adriatic Zadar... NA FORUMU Međunarodni plesni festival „Adriatic Zadar Open 2108.“

U četvrtak, 27. rujna 2018. s početkom u 19.00 sati, na Poljani Ivana Pavla II. održat će se II. Međunarodni plesni festival „Adriatic Zadar Open 2108.“, u organizaciji g. Edgarasa Snipaitisa i poduzeća „Terra Astrum“ iz Republike Litve, pod pokroviteljstvom Grada Zadra i Počasnog konzulata Republike Litve u Zadru.
Ovim Festivalom, koji je svoju I. ediciju imao u lipnju ove godine, zaokružuju se svečanosti kojima se obilježava 100-ta obljetnica stjecanja prve neovisnosti Republike Litve, a želja je da postane tradicionalni festival koji bi u Zadru okupljao sudionike i iz drugih europskih država. Sudjeluje preko 400 plesača, ponajprije narodnih litavskih plesova, a predstavit će nam se njihovi najkvalitetniji sastavi. Prvi dio Festivala, koji je ujedno i natjecateljskog karaktera održat će se u HNK Zadar od 15.00 do 18.00 sati i otvoren je za publiku, nakon čega slijedi promenada glavnim ulicama središta grada, a od 19.00 do 22.00 sati održat će se glavni dio, na otvorenom, na Poljani I. Pavla II.
U ime Veleposlanstva Republike Litve Festivalu će nazočiti voditelj ureda Veleposlanstva u Zagrebu, gosp. Donatas Žiugžda, te počasna konzulica Republike Litve, gospođa Rima Koić.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.