NA KOLOVARAMA Mjerenje tlaka, šećera i indeksa tjelesne mase NA KOLOVARAMA Mjerenje tlaka, šećera i indeksa tjelesne mase
Ispred zgrade Zavoda za javno zdravstvo na Kolovarama, 29. rujna od 10 do 12 sati obilježit će se Svjetski dan srca. Javnozdravstvena akcija će se... NA KOLOVARAMA Mjerenje tlaka, šećera i indeksa tjelesne mase

Ispred zgrade Zavoda za javno zdravstvo na Kolovarama, 29. rujna od 10 do 12 sati obilježit će se Svjetski dan srca.

Javnozdravstvena akcija će se odvijati pod sloganom Svjetske kardiološke federacije
„Pokreni svoj život”

Akcija će se odvijati uz besplatna mjerenja krvnog tlaka, šećera u krvi i izračuna indeksa tjelesne mase te podjelu edukativnih letaka.

O svjetskom danu srca

Svjetska kardiološka federacija 2000. godine utemeljila je obilježavanje Svjetskoga dana srca u cilju informiranja ljudi širom svijeta kako su bolesti srca i moždani udar vodeći svjetski uzroci smrti, odnoseći 17,3 milijuna života svake godine.

Svjetski dan srca je godišnji događaj koji se održava na dan 29. rujna. Svake godine obilježavanje toga dana ima različitu tematiku odražavajući ključna pitanja i teme koje se odnose na zdravlje srca.

Pokrenite svoj život

Najmanje 80% prijevremenih smrti od kardiovaskularnih bolesti (KVB) može se izbjeći ako se četiri glavna faktora rizika – uporaba duhana, nezdrava prehrana, tjelesna neaktivnost i štetne uporabe alkohola – kontroliraju.

• Odgovarajuća prehrana i piće daje Vašem srcu gorivo koje mu je potrebno
• Redovita tjelesna aktivnost može Vam pomoći da smanjite rizik obolijevanja od bolesti srca i da se osjećate sjajno

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.