NA PODRUČJU GRAČACA Otvoren novi adrenalinski camp Lički sokol NA PODRUČJU GRAČACA Otvoren novi adrenalinski camp Lički sokol
Otvoren je novi adrenalinski camp Lički sokol. Uz stručni tim na otvorenju su prisustvovali Državni tajnik ministarstva turizma Tonči Glavina, zamjenici župana Zadarske županije... NA PODRUČJU GRAČACA Otvoren novi adrenalinski camp Lički sokol

Otvoren je novi adrenalinski camp Lički sokol. Uz stručni tim na otvorenju su prisustvovali Državni tajnik ministarstva turizma Tonči Glavina, zamjenici župana Zadarske županije Šime Vicković i Šime Mršić, načelnica Gračaca Nataša Turbić, predstavnici TZ-ova Posedarje i Obrovac Iva Jukić i Dragan Župan , Tomislav Kovačević iz LAGA Lika, predstavnici udruga, turističkih agencija i privatni iznajmljivači.

Direktor Ličkog sokola Krešimir Budiša nakon dugog iskustva rada u konzultantskoj tvrtki, realiziranim projektima vrijednosti preko 100 milijuna eura odlučio je pokrenuti malo drugačiju priču.

„Kroz Gračac sam često samo prolazio na putu za Zagreb i smatrao sam da ovaj kraj ima veliki potencijal. Odlučio sam pokrenuti prvu i drugačiju turističku ponudu u ovom kraju. Ovaj kraj ima 25 minuta do mora, te 45 minuta do 5 nacionalnih parkova i parkova prirode – a mi smo svojevrsni pioniri s prvim izdanim rješenjem o pružanju usluga u turizmu na prostoru Općine Gračac – inače prostorno najvećoj općini u RH. Potencijali teambuildinga i adrenalinskog turizma u ovom kraju su zapravo gotovo neograničeni “, kazao je Budiša.

Istaknuo je da je adrenalinski camp Lički sokol samo dio projekta koji je zamišljen sa svrhom povezivanja svih sektora ruralnog razvoja (turizma, gastronomije, ugostiteljstva, smještaja, turističkih agencija), koji bi svojim rezultatima i zajedničkim angažmanom djelovao na revitalizaciji turistički slabo aktivnog područja zadarskog dijela Like te se za sada povezao s gotovo svim iznajmljivačima i ugostiteljima na pružanju usluga u turizmu.

Projekt će se jednim djelom financirati s nepovratnim europskim novcem iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. s ciljem razvoja dodatnog zabavnog sadržaja i smještaja na visokoj razini, a dijelom je potaknut od Ministarstva turizma.

Državni tajnik ministarstva turizma Tonči Glavina kazao je kako je Lički sokol primjer turističke ponude koja može razviti cjelogodišnji turizam kao dio standardne ponude.

„Sezonski turizam je već dosegnuo svoje vrhunce, potrebno je upravno ovakvim projektima raditi na ponudi 365 turistički dana koje će aktivirati kontinentalni dio Hrvatske“, rekao je Glavina.

„Drago mi je vidjeti da mladi poduzetnici dolaze u Gračac i pokreću ovakve projekte. Podupiremo ovakve projekte i radujemo se budućim rezultatima, rekao je Šime Vicković dožupan zadarske županije.

„Kad je Krešo došao u moj ured prošle godine mislila sam da je nemoguće da ćemo danas vidjeti ovakve rezultate. Izuzetno nam je drago da mladi ljudi pokreću nove poslovne priče u Gračacu. Zadnjih godina sve više turista koristi ovaj pravac na putu do svoga odredišta. Ovakav turistički sadržaj je svakako nešto što nam treba i što pozdravljamo, istaknula je načelnica Gračaca Nataša Turbić.

Nakon službenog otvorenja gosti i domaćini iskušali su svoje streličarske i pantiball vještine.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.