Na zadarskom području dvoje zaraženih, a 408 osoba u samoizolaciji Na zadarskom području dvoje zaraženih, a 408 osoba u samoizolaciji
U Zadarskoj županiji još je jedna osoba pozitivna na korona virus, rekao je jutros na konferenciji za novinare načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije... Na zadarskom području dvoje zaraženih, a 408 osoba u samoizolaciji

U Zadarskoj županiji još je jedna osoba pozitivna na korona virus, rekao je jutros na konferenciji za novinare načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković.
„Mladić je stigao iz Austrije 17. ovog mjeseca gdje je boravio protekla dva mjeseca radeći u hotelskom kompleksu koji je zbog pandemije zatvoren. Po povratku u Hrvatsku, posumnjao da je zaražen i samoinicijativno se javio epidemiolozima. Rezultati testova su došli 18. ožujka i pokazali su da je mladi muškarac zaražen koronavirusom. Trenutačno je u bolnici u izolaciji na liječenju.“, rekao je voditelj epidemiološke službe u Zadru i član Stožera civilne zaštite Zadarske županije dr. Alan Medić.
Ravnatelj OB Zadar Željko Čulina dodao je kako mladić ima blage simptome bolesti, temperaturu i kašalj te da je prva zaražena pacijentica koja je primljena u srijedu također stabilno, bez teških simptoma. Od jučer do jutros na analizu je poslano 7 uzoraka od kojih je jedan bio pozitivan, 4 negativna, a još se očekuje nalaz za 2 osobe.
Dom zdravlja Zadar uspostavlja izdvojenu ordinaciju za pregled građana sa sumnjom da su zaraženi. Kako je navela ravnateljica Doma zdravlja Zadar dr. Renata Bek, ta ambulanta se priprema na Ravnicama, u prostoru gdje je ranije bio Centar za prevenciju ovisnosti.
„Taj prostor prilagođavamo, sutra ćemo dati sve informacije o brojevima telefona gdje će se od 0 – 24 moći dobiti informacije. Dežurstva u ordinaciji opće obiteljske medicine sada izmještamo iz kruga bolnice, jedan punkt će biti u ulici Ivana Mažuranića 28, drugi u ulici Dmitra kralja Zvonimira 1“, rekla je dr. Bek.
Voditelj službe civilne zaštite u Zadru Miro Andrić izvijestio je da su stožeri svih jedinica lokalne samouprave aktivirani i da im se svakodnevno prosljeđuju zadatci koje trebaju odraditi u svojim sredinama te da je u njihovom području rada sve pod kontrolom.
Tijekom jučerašnjeg dana do jutros policijska uprava Zadarska zaprimila je 28 dojava o kršenjima mjere samoizolacije kojim je obuhvaćeno 38 osoba, izvijestio je načelnik PU Zadarske Anton Dražina te dodao da su utvrđena 3 kršenja i da su u provjeri još 4 dojave.
U ovome trenutku na području zadarske županije je 408 osoba u samoizolaciji.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.