NAJVEĆE STIPENDIJE Općina Stankovci daje 1.000 kn mjesečno 36 studenata! NAJVEĆE STIPENDIJE Općina Stankovci daje 1.000 kn mjesečno 36 studenata!
Većina jedinica lokalnih samouprava izdvaja iz proračuna sredstva za studentske stipendije, a radi se uglavnom o iznosima od oko 500 kn. Kad je o... NAJVEĆE STIPENDIJE Općina Stankovci daje 1.000 kn mjesečno 36 studenata!

Većina jedinica lokalnih samouprava izdvaja iz proračuna sredstva za studentske stipendije, a radi se uglavnom o iznosima od oko 500 kn.

Kad je o općinama riječ, najveći broj stipendija daje Općina Bibinje, gdje je pravo ostvarilo čak 92 studenata.

No, najveće iznose daje definitivno Općina Stankovci, kojoj je na čelu Željko Baradić.

Foto: Adam Vidas

U razgovoru za Kalelarga info kazao je kako su se potrudili osigurati sredstva za ovu svrhu jer smatraju da je obrazovanje mladih nešto o čemu itekako treba voditi računa.

“Željeli smo pružiti studentima i njihovim roditeljima konkretnu pomoć i za stipendije odvojili 1.000 kn. Znam da u drugim općinama i gradovima daju maksimalno 500 kn, no mi smo odlučili dati više. Znamo da roditeljima danas nije lako školovati djecu, i sam imam sina koji studira, stalno mu nešto treba. Kao Općina želimo pomoći da što više mladih uspješno privede studij kraju i da se vrate živjeti i raditi u svoje rodno mjesto.” – kazao nam je načelnik Baradić.

 

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.