Nakon što je izbačen iz NHR-a, Stipu Bjeliša HDZ smijenio iz Upravnog vijeća Nakon što je izbačen iz NHR-a, Stipu Bjeliša HDZ smijenio iz Upravnog vijeća
Nakon što je krajem srpnja izbačen iz stranke Nezavisni za Hrvatsku (NHR), županijski vijećnik Stipe Bjeliš pravio se kao da se ništa nije dogodilo.... Nakon što je izbačen iz NHR-a, Stipu Bjeliša HDZ smijenio iz Upravnog vijeća

Nakon što je krajem srpnja izbačen iz stranke Nezavisni za Hrvatsku (NHR), županijski vijećnik Stipe Bjeliš pravio se kao da se ništa nije dogodilo. Ostao je i dalje u Županijskoj skupštini, nastavio primati naknadu, te se na sjednici održanoj u utorak ponašao kao nezavisni vijećnik.

Osim toga, i dalje je ostao na dužnosti predsjednika Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije, a tamo je svojedobno izabran kao predstavnik NHR-a, u dogovoru s koalicijskim partnerom HDZ-om.

Bjeliš se nije htio svojevoljno odreći naknade

Bjeliš nakon izbacivanja iz stranke nije odstupio s te dužnosti iako bi to bilo logično i politički korektno.

Stoga je na ovoj dužnosti ostao cijeli kolovoz i rujan, primao naknadu, a ovih dana je, na prijedlog bivše mu stranke – smijenjen.

Na njegovo mjesto bit će, prema najavama, imenovan ravnatelj AGRR-e Vlado Kovačević.

nhr zadar _800x400

Podsjetimo, Stipe Bjeliš i Mladen Meštrović izbačeni su iz NHR-a krajem srpnja kada su umjesto na stranački sabor koji se održavao na Višnjiku, na kojem za predsjednicu izabrana Bruna Esih, otišli na okupljanje koje je predvodio Zlatko Hasanbegović u Zagrebu. On je imao ambicije postati predsjednik NHR-a, ali nije uspio okupiti kvorum.

Bjeliš i Meštrović izigrali su dogovor županijske organizacije NHR-a, koja je zauzeli zajednički stav da će podržati Brunu Esih, te su, suprotno tome, otišli su u Zagreb podržati Hasanbegovića. Najvjerojatnije su smatrali da on ima veće šanse preuzeti vodstvo stranke, pa su se ignorirali stav svoje podružnice, i bez ikakve najave i objašnjenja kolegama iz Zadra – odjurili su na skup u Zagreb, koji se, na njihovu žalost, pretvorio u fijsako.

Promijenili pet – šest stranaka do sada

Tolerancije za ovakve poteze nisu imali ni i gradskom ni u županijskom NHR-u, te su predsjednici Mate Lukić i Dalibor Barešić odmah rekli da za njih dvojicu više nema mjesta u stranci.

I jedan i drugi nakon toga našli su se u nezgodnom položaju, jer su prije NHR-a promijenili pet odnosno šest stranaka, pa se sada više nemaju kome prikloniti.

U bivšim strankama, iz kojih su otišli, više ih ne žele, pa im ne preostaje ništa drugo nego odraditi mandate u Županijskoj skupštini do kraja kao nezavisni, uzeti naknade, a nakon toga se povući iz politike.

 

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.