NAKON ŠTO JE JUČER POGINULA PJEŠAKINJA Biograđani okrivljuju Milu Fabijana! NAKON ŠTO JE JUČER POGINULA PJEŠAKINJA Biograđani okrivljuju Milu Fabijana!
Nakon što je u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila jučer u Biogradu, smrtno stradala pješakinja, poraslo je ogorčenje Biograđana prema Županijskoj upravi za... NAKON ŠTO JE JUČER POGINULA PJEŠAKINJA Biograđani okrivljuju Milu Fabijana!

Nakon što je u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila jučer u Biogradu, smrtno stradala pješakinja, poraslo je ogorčenje Biograđana prema Županijskoj upravi za ceste, na čelu s Milom Fabijanom.
Upravo na tom raskršću dogodio se niz prometnih nesreća. U srpnju 2013. godine tamo je poginuo motociklist.
Građani su, kažu nam, više puta upozoravali kako su prometni znakovi i zebre u Ulici dr. Franje Tuđmana, postavljeni bez stručne procjene, na krivim i nepreglednim mjestima.biograd ulica bure centar
Mario Jelčić iz Biograda kaže kako je i on sam svojedobno imao prometnu nesreću na tom mjestu.
“Ulica dr. Franje Tuđmana je u nadležnosti Županijske uprave za ceste, a nadležni u njoj su totalno nezainteresirani i uporno se oglušuju na naša upozorenja. Administracija i “stručnjaci” koji tamo rade iscrtavaju zebre gdje god stignu bez ikakvog tehnickog i sigurnosnog elaborata. Danas se na jednim od tih prijelaza na spomenutoj cesti u Biogradu dogodila tragedija koja je mogla biti izbjegnuta da se vodilo računa o pravilnom postavljanju i označavanju pješačkih prijelaza. Žalosno je da niti Gradska uprava grada Biograda nije upozorila Županijsku upravu za ceste i te birokrate koji upravljaju cestama. Danas se dogodila tragedija i smrt koja je mogla biti izbjegnuta, ali očito birokrate nimalo nije briga za sigurnost građana grada Biograda. To je žalosno!” – smatra Mario Jelčić.
On je i do sada upozoravao na spomenute probleme.
Redakciji portala Kalelarga info dostavio je prije nekoliko mjeseci i fotografije s kojima upozorava kako su ugrožena djeca koja idu ovom prometnicom od kuće do škole.
I ostale građane potresla je ova tragedija.
Supružnici Ante i Dalija Fuzul iz Biograda spremni su se angažirati oko toga da se pokrene peticija kojom će se tražiti da Županijska uprava za ceste konačno nešto poduzme i sredi probleme oko pješačkih prijelaza, prometnih znakova i zebri, kako bi se izbjegle nove prometne nesreće, a samim time i smrtni slučajevi.
ivan knezKako se danas održava sjednica Gradskog vijeća Grada Biograda, gradonačelniku Ivanu Knezu bit će na aktualnom satu postavljeno pitanje o tome zašto se čekalo da netko izgubi život, a moglo se reagirati na vrijeme.
Biograđanima je žao i zbog 23-godišnjeg mladića koji je izazvao prometnu nesreću jučer kod Bure centra.

“Taj mlad dečko je sebi upropastio život i do kraja života će morati živjeti s tim da je zgazio ženu, a pitanje je koliko je kriv.” – kažu nam u Biogradu.

 • Ante Fuzul

  14. prosinca 2015. #1 Author

  Poštovani,
  Kako bi se izbjegle ovakve nesreće pokrenuli smo peticiju na linku http://www.peticija24.com/hoemo_leee_policajce_ispred_kole_u_biogradu kojom želimo potaknuti odgovorne da spriječe divljanje po navedenoj prometnici. Ista je unutar zaštićenog drvoreda čempresa koji onemogućavaju pregled prilikom ulaska iz sporednih ulica. Nerijetko se po istoj vozi brzinama i preko 80 km/h. Vrijeme da se taj dio priče uredi. Prije nekoliko godina smo preko Vijeća roditelja u školi pokušali dobiti ležeće policajce, dobili smo nakon nekoliko zahtjeva vibrirajuće trake koje imaju efekta koliko i selotejp traka koju prelijepite preko ceste. Treba kvalitetnije rješenje koje mora biti kombinacija ležećih policajaca i kamera kojima bi se sigurno usporio promet. Nesretna sugrađanka je posljednja u nizu žrtava te prometnice. Prije nekoliko godina bila je još jedna nesreća sa smrtnim posljedicama, a bila su kod Hotela Bolero dva izlijetanja iz zavoja zbog neprilagođene brzine sa teškim ozljedama. Pomozite nam da navedeni problem riješimo na kvalitetan način.
  Unaprijed zahvaljujem

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.