NAKON VELIKE POTRAGE Spašeni češki turisti s nasukane jedrilice NAKON VELIKE POTRAGE Spašeni češki turisti s nasukane jedrilice
Pomorski policajci s dva broda iz Šibenika i jednim iz Zadra malo nakon 23 sata pronašli su pet čeških koji su se predvečer nasukali brodom... NAKON VELIKE POTRAGE Spašeni češki turisti s nasukane jedrilice

Pomorski policajci s dva broda iz Šibenika i jednim iz Zadra malo nakon 23 sata pronašli su pet čeških koji su se predvečer nasukali brodom na otok Bikarijica u kornatskom arhipelagu.
Svi članovi posade nasukane jedrilice uspjeli su se iskrcati na obalu otočića Bikarijica, pri čemu je jedna osoba kolabirala i ozlijedila nogu. Posada jedrilice pozvala je u pomoć Nacionalnu središnjicu za traganje i spašavanje, a prema otočiću krenuli su odmah i brodovi policije zajedno s pripadnicima Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS).

Državni hidrometeorološki zavod izdao je u kasnim popodnevnim satima upozorenje o mjestimičnim udarima snažnog vjetra na području srednjeg Jadrana, ali češki su nautičari očito to zanemarili.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.