Nastavljaju se radovi na II. i III. fazi vodovodne i kanalizacijske mreže otoka Vira Nastavljaju se radovi na II. i III. fazi vodovodne i kanalizacijske mreže otoka Vira
Tri tima općinskog poduzeća „Vodovod Vir“ izvode radove u Centru te na II. i III. fazi vodovodne i kanalizacijske mreže otoka Vira, pa su... Nastavljaju se radovi na II. i III. fazi vodovodne i kanalizacijske mreže otoka Vira

Tri tima općinskog poduzeća „Vodovod Vir“ izvode radove u Centru te na II. i III. fazi vodovodne i kanalizacijske mreže otoka Vira, pa su do kraja prošlog tjedna odrađivani poslovi u Miljkovici XI, na križanju Starog i Virskog puta kod slastičarnice te na Putu bunara. U Miljkovici XI, kućnom broju 23, Dragutin Hrlić spojio je obiteljsku kuću na vodovodnu i kanalizacijsku mrežu, a to je tek jedan od 1.987 dosad izvedenih priključaka ili oko tisuću spojenih objekata koji koriste usluge virske vodovodne kompanije. Voditelj Odjela izgradnje općinske komunalne tvrtke „Vodovod Vir“, inženjer Luka Zubčić, izvještava kako će do kraja ove godine još 80-ak objekata biti spojeno na otočnu mrežu, od čega je 10 objekata u Centru, dok su ostali u Miljkovici i Luci.

Istodobno je virsko komunalno poduzeće „Vodovod Vir“ objavilo i provelo javne nabave za nadzor nad izgradnjom III. faze, za vođenje projekta III. faze te za izvođenje radova III. faze u virskom naselju Prezida. Procijenjena vrijednost projekta iznosi 45 milijuna kuna, no tek će se kroz postupak javne nabave ustanoviti realna cijena. Projektom je predviđeno podizanje 12,5 kilometara vodovoda i 11,5 kilometara kanalizacijskog cjevovoda koji obuhvaćaju dodatnih 1.300 do 1.400 objekata.
Nastavak radova na II. fazi, dobivanje lokacijske dozvole za projekt izgradnje vodovodne i kanalizacijske mreže za cijeli otok i sva naselja te javna nabava za III. fazu milenijskog projekta Općine Vir i tvrtke „Vodovod Vir“, dio su poslova vođenih i odrađenih tijekom ljetne sezone i od početka jeseni. Spomenuto dobivanje lokacijske dozvole za gradnju vodovodne i kanalizacijske mreže za cijeli otok Vir bio je jedan od ključnih preduvjeta apliciranja projekta za EU sredstva. Riječ je o četiri lokacijske dozvole koje uključuju gradnju kanalizacijskog i vodovodnog cjevovoda, hidroblokove i crpne stanice za trasu predmetnog zahvata koji obuhvaća naselja: Brdonja, Rosulje, Slatina, Marina, Lučica, Bobovik, Žitna, Straža, Soldatica, Virić, Laz, Sapavac, Sridnje Kućice, Lozice, Biskupljača, Radnjača, Smratine, Velika Slatina, Torovi, Pedinka, Srpljica, Šepunatka, Site i Kozjak. Time su 134 kilometra kanalizacijskog i 126 kilometara vodovodnog cjevovoda sa 16 crpnih stanica te dva hidrobloka – uz podmorski ispust dužine 1.922 metra – u projektnom smislu završena priča. Procijenjena vrijednost iznosi 733 milijuna kuna, od čega 643 milijuna kuna investicijskih troškova otpada na sam projekt, a preostalih 90 milijuna kuna na troškove zemljišta, poslove nadzora, vidljivosti te druge poslove vezne uz gradnju virskog vodovoda i kanalizacije.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.