NIKAD PREŽALJEN NI ZABORAVLJEN Hrvoje Ćustić bi danas slavio 33. rođendan NIKAD PREŽALJEN NI ZABORAVLJEN Hrvoje Ćustić bi danas slavio 33. rođendan
Najveća tragedija u povijesti hrvatskog nogometa dogodila se na Stanovima u Zadru prije osam godina. Hvoje Ćustić izgubio je život igrajući nogomet. Imao je... NIKAD PREŽALJEN NI ZABORAVLJEN Hrvoje Ćustić bi danas slavio 33. rođendan

Najveća tragedija u povijesti hrvatskog nogometa dogodila se na Stanovima u Zadru prije osam godina. Hvoje Ćustić izgubio je život igrajući nogomet. Imao je tada svega 24. godine.

2. travnja 2008. godine tijekom utakmice svog Zadra i Cibalije na Stanovima glavom je udario u betonski zid uz aut liniju. U teškom stanju prevežen je u bolnicu gdje je dan kasnije podlegao ozljedama.

Kobni zid na Stanovima je uklonjen, a u travnjak je ugravirana spomen ploča, kao sjećanje na Hrvoja, ali i ogledalo sustava, podsjetnik na uzroke od kojih se gine na našim stadonima. Stanje ni danas nije puno bolje. Savez je najavio da će Hrvatski nogometni Kup nositi Ćustićevo ime, ali ni to se nije dogodilo.

Počeci u Zadru

Ćustić je rođen 21. listopada 1983. godine u Zadru. Bio je najstarije dijete u obitelji oca Svetka i majke Marine, a mlađi brat zove se Domagoj. Rodom je iz Murvice, sela sa 800-tinjak žitelja, koji se nalazi nekoliko kilometara sjevernije od Zadra.

Od malih nogu je pokazivao nogometni talent, a karijeru je započeo u mlađim uzrastima NK Zadra. Kao kadet je 1999. prešao u Hajduka, gdje ga je trenirao Ivan Pudar. Nakon epizode u Splitu, vraća se u Zadar i ubrzo se priključuje seniorskoj momčadi na Stanovima.

Igrao uz bok s Eduardom, Modrićem i Ćorlukom

Svoj prvi gol u HNL-u zabio je 13. travnja 2002. u utakmici protiv TŠK-a. Zadar je tu utakmicu dobio rezultatom 7:1, a Hrvoje je postigao gol za 6:0. Nakon ispadanja Zadra iz Prve lige, 2005. godine Ćustić prelazi u NK Zagreb. U prvoj sezoni u Kranjčevićevoj je upisao dva pogotka, dok u drugoj nije dobio pravu šansu pored Marija Mandžukića i Krune Lovreka.

Ćustić je nastupao i za mladu reprezentaciju Hrvatske, za koju je skupio deset nastupa. Trener mu je bio Slaven Bilić, a igrao je uz bok s Eduardom, Lukom Modrićem i Vedranom Ćorlukom. Iz Zagreba formalno prelazi u Međimurje 2007. godine, međutim tu se sadržao samo mjesec dana i u srpnju iste godine se vraća u klub iz kojega je potekao.

Zadarski “Tornado” mu i danas na tribinama odaje počast, a na spomen pluču su mu dali napisati “Zauvik pamtit će ti ime”

Danijel Subašić, vratar hrvatske reprezenatcije, na svakoj utakmici pod dresom nosi majicu s Ćustićevim likom i natpisom “Forever Hrvoje Ćustić”. Ferdo Milin posvetio mu je plasman.

Izvor: Index.hr

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.