NIZ STRAVIČNIH ISKUSTVA I TRAUMA IZ RODILIŠTA Zadranke pohvalile dr. Hoti Matešić NIZ STRAVIČNIH ISKUSTVA I TRAUMA IZ RODILIŠTA Zadranke pohvalile dr. Hoti Matešić
Nakon što je prije svega nekoliko dana na Facebooku osnovana grupa pod nazivom “Iskustva mama u HR rodilištima”, u vrlo kratkom roku pridružilo joj... NIZ STRAVIČNIH ISKUSTVA I TRAUMA IZ RODILIŠTA Zadranke pohvalile dr. Hoti Matešić

Nakon što je prije svega nekoliko dana na Facebooku osnovana grupa pod nazivom “Iskustva mama u HR rodilištima”, u vrlo kratkom roku pridružilo joj se više od 5.000 članica.

Žene su otvoreno i u većini slučajeva pod svojim imenom i prezimenom progovorile o onome što im se događalo u rodilištu, a neka iskustva doslovno su – stravična!

Najviše pažnje privukla je tragedija žene koja je u Vinkovačkoj bolnici proživjela horor da bi joj na kraju umrlo dijete. Nakon njenoj iskaza slučaj je prijavljen Državnom odvjetništvu, koje je pokrenulo istragu protiv ginekologa koji je bio na porodu.

Niz je stravičnih priča, o tome kako su umrla djeca, ima ih rođenih s deformacijama zbog nebrige liječnika za ženu u rađaoni, a neke su žene bile na samrti i jedva se izvukle.

Jedna je zamalo umrla i odstranjena joj je maternica jer joj je nemarni liječnik ostavio komadić gaze unutra, što je imalo stravične posljedice. Oporavak joj je trajao mjesecima.

Jedno dijete rođeno je s deformacijom glave, nakon što je babica presnažno ptiriskala dijete.

Međutim, ima i pozitivnih iskustava.

milka matesic hoti 800x400-01

Više Zadranki pohvalilo je liječnicu Milku Matešić Hoti, za koju kažu da je bila vrlo brižna i ljubazna.

Bilo je pohvala i na ljubaznost dr. Dinka Kulišića, a starije žene s gorčinom su se prisjetile dr. Medića, za kojeg kažu da je bio grub, a pregledi koje je obavljao bolni i užasavajući.

Jedna žena je rekla da ju je specijalizant u rodilištu prokleo riječima “Dao Bog da imaš težak porod” nakon što je odbila da je on pregledava i uči se na njoj nakon što ju je stariji liječnik već pregledao.

Dok su neke majke pohvalile babice i medicinske sestre u zadarskom rodilištu, bilo je i onih koje su izrazito ljute i nezadovoljne njihovim odnosom prema njima.

Najviše Zadranki smatra da su i liječnici i sestre trebali biti više prisutni u rađaoni, a ne ih ostavljati da se same muče.

Svakako su savjetovale da je dobro povesti supruga, odnosno oca djeteta, na porod, kako bi pomogao i bio “pri ruci”.

CYMERA_20160217_064123-1024x1572

 

 • sime marija simicevic

  17. veljače 2016. #1 Author

  Ostavu te samu i jako su malo s rodiljom vecinom si sam užas su.

  Odgovori

 • lacio001

  20. veljače 2016. #2 Author

  Svi pišu o doktorici Hotici a niko ne piše o kovertama koje uzima za porode,,,,,,ne želim reći da ona nije nekom pomogla i spasila život ali ona za svoj posao prima plaću i mislim da takvima kao njoj treba oduzeti dozvolu za rad,,,žene šute i ne pričaju o tome koliko su joj dale jer se boje da će im ta osoba opet trebati i iz straha sve je obavijeno ZNAMO SVE ali bolje dati bolje će nas gledati što je apsolutna laž

  Odgovori

  • ivaa na

   23. veljače 2016. #3 Author

   Meni je dva puta pomogla i pred kraj me u obe trudnoce smjestila na odjel i brinula o trudnoći i ni lipe joj nisam dala!

  • Stanislava

   23. veljače 2016. #4 Author

   O dr. Milki Hoti sve najbolje. Spasila je jedan život u mojoj obitelji zbog intervencije nastale nakon poroda. I živote mnogih.

  • Zd30

   23. veljače 2016. #5 Author

   Lacio, rekli ste ISTINU!

  • Ivan

   2. listopada 2019. #6 Author

   I u mojoj obitelji je spasila dva života!!!
   Sve što nije u trudnoćama moje supruge ona vodila,bilo je tragično završeno, uz ZG inspekciju koja bi ustvrdila nepravilnosti,a kod dr Milke Hoti nema propusta nikad skoro mada je svaka trudnoća ipak kako kažu drugo stanje!!
   A ovo gore odgovorno smatram klevetom, jer Dr Hoti se istakla u samom Domovinskom ratu i nije odbila poziv Domovine ni koverte primala.
   AMEN

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.