Nogometni klub Zara ugostio najmlađe polaznike Hajduka Nogometni klub Zara ugostio najmlađe polaznike Hajduka
Nogometni klub Zara, koji isključivo radi sa djecom, otišao je i korak dalje u sklopu svog djelovanja. Zara je započela sportsku suradnju sa splitskim... Nogometni klub Zara ugostio najmlađe polaznike Hajduka

Nogometni klub Zara, koji isključivo radi sa djecom, otišao je i korak dalje u sklopu svog djelovanja. Zara je započela sportsku suradnju sa splitskim Hajdukom. Klub sa Poljuda, pod vodstvom trenera Roberta Jurice i Dejana Tomića, odazvao se pozivu NK Zara, i sa dvije generacije najmlađih polaznika stigao je u prvi radni posjet. Tako su na velikom igralištu ŠRC Višnjik, popularnoj Banini, dječaci Zare i Hajduka – godišta od 2007 do 2009 – odigrali dvije utakmice. Kako u ovakvim susretima provjere, a pogotovo protiv kluba razine kao što je splitski Hajduk,  rezutatski ishod nikako nije u prvom planu. Tako je domaćin Zara – u ovom za njih povijesnom susretu – predstavio veliki broj svojih dječaka, a njih su vodili treneri Niko Matković i Josip Pedić.  Započeta suradnja Zadrana i Hajduka se nastavlja, Splićani su dječake Zare pozvali u goste na poljudsku ljepoticu.

 

ZARA (2008 godište): Toma Momirović, Šime Vedrić, Donat Vidaić, Ivan Perković, Duje Marčić, Jakov Colić, Marino Buškulić, Petar Dundov, Ivan Čović, Jakov Dražić, Robert Kapidžić, Šimun Ivanov, Ivan Perić, Franko Ivković, Luka Radman, Donat Vrsaljko.

 

ZARA (2007/08): Toma Momirović, Mate Mijić, Duje Krstić, Luigi Rados, Marko Begonja, Ante Bušić, Adrian Zdravković, Bartul Mitrović, Luka Kukavica, Lovre Olić, Jakov Komač, Šimun Ivanov, Petar Dundov, Jakov Dražić, Luka Rogić, Niko Skočić, Filip Dundov, Niko Gazić.

Tekst i foto: Robert ZORIĆ

 

Od Škole do Nogometnog kluba

 

Zara je najprije na Ravnicama skromno počela kao Škola nogometa. Zatim su zbog velikog broja polaznika, morali oformiti i natjecateljske selekcije.  Prerasli su u Nogometni klub, i sada u drugoj godini postojanja, na terenima ŠRC Višnjik okupljaju 120 dječaka. Sa četiri ekipe NK Zara u ovoj se natjecateljskoj sezoni u tri kategorije  (Papaline, Tići, Mlađi pioniri ) natječe u ligama najmlađih Nogometnog saveza Zadarske županije.

 

Zarina škola vratara

Kakav bi to klub bio čiji je trener dugogodišnji vratar i učitelj golmana, a da u svojim redovima posebno ne skrbi o vratarima.  Tako i u NK Zara postoji posebna Škola za vratare. Vodi je Niko Matković, koji je jedan je od trenera i utemeljitelja NK Zara. Ne treba posebno ponavljati kako je popularni Matko, nogometni vijek proveo je i provodi između vratnica. Kao trener vratara Matković je radio je sa brojnim poznatim hrvatskim vratarima (između ostalih Tvrtko Kale, Danijel Subašić). Dok sada svoje znanje i iskustvo prenosi i na najmlađe golmane. Skupa sa Matkovićem u Školi vratara NK Zara još radi i Marin Pedić.

nogometno-druzenje-tica-zare-i-splitskog-hajduka-9f68b510ccbfa26a3deed3f7d7b02df2_gallery_single_view

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.