NOVO Jedna osoba s korona virusom; Djelatnica Ortopedske bolnice Biograd NOVO Jedna osoba s korona virusom; Djelatnica Ortopedske bolnice Biograd
Od jutros imamo jednu novozaraženu osobu na području Zadarske županije te je ukupan broj pozitivnih na koronavirus od početka epidemije na našem području 82. Novozaražena... NOVO Jedna osoba s korona virusom; Djelatnica Ortopedske bolnice Biograd

Od jutros imamo jednu novozaraženu osobu na području Zadarske županije te je ukupan broj pozitivnih na koronavirus od početka epidemije na našem području 82. Novozaražena osoba  djelatnica je   Ortopedske bolnice u Biogradu.

U Općoj bolnici u Zadru liječi se 6 osoba, a u biogradskoj bolnici 7 lakših pacijenata. Nitko od pacijenata nije na respiratoru.

U specijalističko-konzilijarnoj djelatnosti OB Zadar od jučer se radi u strogo kontroliranim terminima  za pacijente kako se isti ne bi međusobno susretali  poštivajući  propisane mjere zaštite od COVID-19, kako u odnosu na zdravstvene radnike tako i u odnosu na pacijente. U dnevnim bolnicama dnevno se obrađuje samo 1 pacijent. Svi djelatnici i pacijenti dužni su pridržavati se mjera i uputa za postupanje u pružanju zdravstvene zaštite u cilju sprečavanja širenja bolesti.

Aktivan nadzor provodi se nad 426 pacijenata, a istekao je za 2097 osoba.

Tim za provedbu mjera pojačane kontrole za sprječavanje epidemije u sustavu socijalne skrbi izvršio je tijekom jučerašnjeg  dana   kontrolu ustanova:Centar za rehabilitaciju Sv.Filip i Jakov, Dom za stare i nemoćne Ivan Pavao II i Obiteljski dom Zubak, te u niti jednoj ustanovi nisu uočeni propusti i nedostatci u postupanju propisni uputom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Policijski  službenici su u protekla 24 sata obavili 240 provjera vezano uz provođenje mjera samoizolacije kojom prilikom su evidentirana 2 kršenja propisane mjere. Provodeći nadzor i provedbu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta evidentirano je 12 osoba koje su pristupile policijskoj kontroli na prometnom punktu, a da pri  tome nisu imali valjane propusnice. Slijedom Odluke prometno- blokadni punktovi policije postavljeni su na prometnim pravcima koji povezuju Zadarsku županiju s županijom Šibensko-kninskom i županijom Ličko-senjskom. Osim na državnim i županijskim cestama biti će smješteni i na izlazima s autoceste A-1.

Građani prilikom ulaska ili izlaska iz Zadarske županije trebaju pokazati e-Propusnicu temeljem koje se mogu nesmetano kretati izvan županije u kojoj imaju prijavljeno prebivalište ili boravište.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.