NOVO LICE KUKLJICE Realiziraju se projekti vrijedni 20 milijuna kuna! NOVO LICE KUKLJICE Realiziraju se projekti vrijedni 20 milijuna kuna!
Općinsko vijeće općine Kukljuca jednoglasno je usvojilo rebalans proračuna za 2017. godunu kao i prijedlog proračuna za 2018 godinu. Novi proračun iznosi 3.6 milijuna... NOVO LICE KUKLJICE Realiziraju se projekti vrijedni 20 milijuna kuna!

Općinsko vijeće općine Kukljuca jednoglasno je usvojilo rebalans proračuna za 2017. godunu kao i prijedlog proračuna za 2018 godinu. Novi proračun iznosi 3.6 milijuna kuna.

Glavni noviteti proračuna usmjereni su na početak izrade projektne dokumentacije za ukupno 8 novih i za Kukljicu velikih projekata koji se vec sada mogu procjeniti na preko 20 mil kn.

Mnogi mještani ove projekte već nazivaju – Novo lice Kukljice.

Projekti se u buducnosti planiraju financirati iz nacionalnih i europskih fondova. Trenutno se planira izrada projektne dokumentacije za sljedećih 8 projekata:

Izgradnja pročišćivača otpadnih voda – podmorski ispust za cijelo mjesto sa dogradnjom kanalizaciske mreže u dužini 570 metara u uvali Gnjoišće, izgradnja 600 metara nove vodovodne mreže prema plaži Sabuša, rekonstrukcija ceste prema crkvi Gospe od sniga sa uređenjem gotovo 1 km obale na dionici Put debra. Radit će se i rekonsktrukcija kompletne javne rasvjete u mjestu, oko 450 lampi sa novom led – štednom rasvjetom. U prizemlju općinske zgrade kraj postojeće ambulante planira se izgradnja novog dječjeg vrtića. Postojeća osnovna škola planira se nadogradit novom sportskom dvoranom. Novu dvoranu osim školaraca koristili bi i svi mještani Kukljice, kao i ostali posjetitelji. Za javne sadržaje planirana je i potpuna rekonstrukcija zgrade mlina u kojoj je trenutno smjestena Turistička zajednica. Isto tako ide se u izradu projektne dokumentacije za uređenje centalnog trga sa parkovima koji ga trenutno okružuju. Tim projektom u centru mjesta ispred općinske zgrade Kukljica bi dobila i moderno uređenu fontanu. Vecina ovih projekata financirat će se europskim novcem i to sa 80 do 100 posto, ovisno o projektu.

“Trenutno ulazimo u jednu novu fazu izgradnje i obnove naše infrastrukture. Ovi odabrani projekti dugo godina su želja naših mještana. Oni će uskoro postati stvarnost, a mnogi ove projekte već sada nazivaju – Novo lice Kukljice.” – kazao nam je načelnik Marin Boško.

  • Anonimno

    10. prosinca 2017. #1 Author

    Pozdravljam sve projekte.Što je sa protupožarnim putevima,jedan jači požar cijela bi Kukljica izgorila

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.