Obilježen Dan općine Sv. Filip i Jakov – zadovoljni rekordnom sezonom! Obilježen Dan općine Sv. Filip i Jakov – zadovoljni rekordnom sezonom!
U Sv. Filipu i Jakovu, uoči blagdana njezinog zaštitnika Sv. Roka, svečano je obilježen Dan Općine kojem su ispred Zadarske županije nazočili župan Božidar... Obilježen Dan općine Sv. Filip i Jakov – zadovoljni rekordnom sezonom!

U Sv. Filipu i Jakovu, uoči blagdana njezinog zaštitnika Sv. Roka, svečano je obilježen Dan Općine kojem su ispred Zadarske županije nazočili župan Božidar Longin te zamjenik Šime Mršić.

Povodom Dana općine na svečanoj sjednici uručene su nagrade zaslužnim mještanima. Načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić pohvalio se brojnim infrastrukturnim projektima koji su u realizaciji ili su pred samom provedbom. Posebno je zadovoljan rezultatima turističke sezone, te očekuje da će ova sezona biti rekordna na području općine s premašenom brojkom od 500 tisuća noćenja.FJ1-800x556-01

Župan Božidar Longin poručio je kako sa zadovoljstvom dolazi u Općinu Sv. Filip i Jakov u kojoj je svake godine evidentan napredak, pogotovo u komunalnoj infrastrukturi.

– Županija će pomoći u svim razvojnim projektima koji su kvalitetni, u skladu sa svojim mogućnostima. Veseli me kada čujem da je Općina Sv. Filip i Jakov nominirala nekoliko infrastrukturnih projekata na natječaje iz EU fondova. Podsjećam da naše razvojne agencije stoje na raspolaganju jedinicama lokalne samouprave za sve informacije o natječajima te pripremu projekata za prijavu na te natječaje, jer bez kvalitetne ideje koja postaje kvalitetnim projektom teško je osigurati sredstva za bilo koju aktivnost. Novi sustav financiranja smo prihvatili ulaskom u EU i važno mu se što prije i što bolje prilagoditi – poručio je Longin.

FJ2-800x561

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.