Obilježili 4. godinu rada udruge – Adžić: ‘U ratu je život dalo 120 vojnih policajca’ Obilježili 4. godinu rada udruge – Adžić: ‘U ratu je život dalo 120 vojnih policajca’
U organizaciji županijskog ogranaka Udruge veterana vojne policije Vukovarsko – srijemske županije danas je u Vinkovcima održana svečanost obilježavanja 4. obljetnice osnutka Zajednice udruga... Obilježili 4. godinu rada udruge – Adžić: ‘U ratu je život dalo 120 vojnih policajca’

Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća svijeća kod spomen obilježja poginulih hrvatskim braniteljima na Gradskom groblju u Vinkovcima. Vijence su položila izaslanstva Zajednice udruga veterana vojne policije u kojem su bili Ilija Cota, izaslanik ministra branitelja Tome Medveda te predsjednik ZUV VPDR RH Josip Adžić, vukovarsko – srijemski župan Božo Galić i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Molitvu za sve poginule pripadnike vojne policije i poginule hrvatske branitelje predvodio je fra Željko Klarić, gvardijan i župnik Župe Bezgrešnog Srca Marijina u vinkovačkom Novom Selu.

Bila je ovo ujedno i prigoda za prisjećanje uloge vojne policije u Domovinskom ratu, a o tim se danima i danas govorilo s ponosom.

“Od 1991. do 1995. godine poginule je 120 pripadnika vojne policije, a sedam ih se još vodi nestalima.”, rekao je Josip Adžić, predsjednik ZUV VPDR RH, dodavši kako mu je čast biti na čelu zajednice, jer se u njoj nalaze jako dobri prijatelji i suradnici te da su jedna velika obitelj.

Izvor: Novosti.hr

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.