OBLJETNICA SMRTI TOMISLAVA IVČIĆA Legenda koju nećemo zaboraviti! OBLJETNICA SMRTI TOMISLAVA IVČIĆA Legenda koju nećemo zaboraviti!
Na današnji dan obilježava se 27. obljetnica smrti legendarnog zadarskog glazbenika – Tomislava Ivčića. Tragična smrt prekinula ga je na vrhuncu karijere. O svom... OBLJETNICA SMRTI TOMISLAVA IVČIĆA Legenda koju nećemo zaboraviti!

Na današnji dan obilježava se 27. obljetnica smrti legendarnog zadarskog glazbenika – Tomislava Ivčića. Tragična smrt prekinula ga je na vrhuncu karijere. O svom rodnom Zadru napisao je neke od svojih najljepših pjesama, poput “Kalelarge”.

Podsjetimo, tragična prometna nesreća koja se dogodila 1993. godine u Zagrebu, u kojoj je poginuo hrvatski pjevač, Tomislav Ivčić šokirala je i potresla javnost. Upravljajući Mercedesom Ivčić je, pri pokušaju da izbjegne pješakinju koja je istrčala na kolnik, prešao u suprotni trak i frontalno se sudario s BMW-om. U nesreći su poginuli on, pješakinja koju nije uspio izbjeći, te suvozačica iz BMW-a. Rođeni Zadranin, bio je jedan od najpoznatijih hrvatskih pjevača i skladatelja svog vremena, zahvaljujući brojnim nastupima na festivalima zabavne glazbe 1970-ih godina, pa na dalje.

Tijekom Domovinskog rata u Hrvatskoj, Ivčić je skladao i otpjevao pjesmu na engleskom jeziku “Stop the War in Croatia” koja je obišla čitav svijet.

 • Anonimno

  4. ožujka 2020. #1 Author

  Legenda hrvatske zabavne glazbe wattjdj najbolji tomislav ivačić tdjgjm gtaja i slava i
  hvala

  Odgovori

 • Anonimno

  20. ožujka 2020. #2 Author

  Čovjek koji je volio Hrvatsku Državu
  Bog blagoslovio tvoju obitelj

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.