OD 4885 VOZILA Čak 44 posto vozača nije propustilo pješake na pješačkom prijelazu! OD 4885 VOZILA Čak 44 posto vozača nije propustilo pješake na pješačkom prijelazu!
U srijedu 13. travnja 2016. godine, 10 do 13 sati,Odbor za promet Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije u suradnji sa Turističkom... OD 4885 VOZILA Čak 44 posto vozača nije propustilo pješake na pješačkom prijelazu!

U srijedu 13. travnja 2016. godine, 10 do 13 sati,Odbor za promet Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije u suradnji sa Turističkom zajednicom grada Zadra, Autoklubom Zadar-HAK i Strukovnom školom Vice Vlatkovića,proveo je preventivnu akciju u prometu pod nazivom  “Dan ljubaznosti u prometu” u kojoj je oko 50 učenika navedene škole nadziralo i evidentiralo poštivanje prednosti prolaska pješaka na pješačkim prijelazima u Zadru.

Učenici  su na 12 pješačkih prijelaza u Zadru, koji nisu označeni semaforima, evidentirali ukupno 4 885 vozila. Od ukupnog broja vozila, 56% vozača se pravovremeno zaustavilo i pravilno propustilo pješake, dok 44% vozača nije postupalo sukladno njihovim zakonskim obavezama.

Vozači su najviše propuštali pješake, odnosno postupali u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama, na slijedećim pješačkim prijelazima:

–       66% u ul. Marka Marulića, kod Bolnice

–       65,5% u ul. Obala Kneza Branimira, kod zgrade „Ljepotica“

–       64% u ul. Obala Kneza Branimira, kod kavane „Branimir“

 

a najmanje:

–       34% u ul. Zadarskog mira 1358, „Forum“

–       45% u ul. Zrinsko-Frankopanska, kod „glavne pošte“

–       45% na raskrižju B. J. Jelačića-Put Murata

Cilj ove akcije bio je poticanje tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanje vozača na poštivanje prednosti prolaska pješaka na pješačkim prijelazima, dok rezultati zorno dočaravaju trenutačno stanje prometne kulture na našim cestama.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.