Od ponedjeljka ukidaju se propusnice na području Zadarske županije Od ponedjeljka ukidaju se propusnice na području Zadarske županije
Stožer civilne zaštite Zadarske županije poslao je priopćenje za javnost koje objavljujemo u cijelosti. “Temeljem članka III.a. Odluke o dopuni Odluke o zabrani napuštanja... Od ponedjeljka ukidaju se propusnice na području Zadarske županije

Stožer civilne zaštite Zadarske županije poslao je priopćenje za javnost koje objavljujemo u cijelosti.

“Temeljem članka III.a. Odluke o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta u RH, od sutra smo u mogućnosti uvesti nesmetano kretanje unutar županija bez propusnica. Kako bi mogli donijeti Odluku na Stožeru civilne zaštite  Zadarske županije, zatražili smo mišljenje od epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije.

Dobili sam odgovor koji glasi:

„U  našoj Županiji epidemiološka situacija što se tiče COVID-19 do sada je stabilna, posljednjih dana  bilježimo pojedinačne slučajeve oboljelih i za svakog od njih imamo nadzor nad svakim oboljelim i njegovim kontaktima. Mišljenja sam da obzirom na razvedenost naše Županije ukidanje propusnica na razini županije neće utjecati na porast broja oboljelih ukoliko se mjere socijalne distance i dalje budu pridržavale kao što je to propisano do sada.“ 

Nakon odgovora od strane epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije, poslali smo upit svim Stožerima civilne zaštite gradova i općina na području Zadarske županije s upitom dali su suglasni da se donese Odluka o mogućnošću kretanja unutar Zadarske županije bez propusnica.

Stožeru civilne zaštite RH poslali smo dopis sa upitom ako Stožer civilne zaštite Zadarske županije donese Odluku o mogućnosti kretanja unutar Zadarske županije bez propusnice, dali je i dalje potrebno izdavati propusnice za odlazak na otok, odnosno da li se treba pridržavati Upute o izdavanju propusnica za putovanje na otok.

Dobili smo slijedeći odgovor:

„Za pojedine dijelove vaše Županije možete ograničiti kretanje pa tako i za otoke.“

Preostalo je još prikupiti 9 suglasnosti od strane gradova i općina sa područja Zadarske županije.

Nakon što nam svi Stožeri civilne zaštite dostave svoje suglasnosti, sazvat ćemo sjednicu Stožera civilne zaštite Zadarske županije i donijeti Odluku o omogućiti kretnje unutar Zadarske županije bez propusnica, te ukoliko neki gradski ili općinski Stožeri civilne zaštite žele ograničiti kretanje unutar svojih područja omogućit ćemo im isto.

Predviđa se da ćemo Odluku o mogućnosti kretanja donijeti sutra, te se planira da bi stupila na snagu od 20. 04. 2020. godine.”

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.