ODRŽANA PROMOCIJA MONOGRAFIJE “70 godina javnozdravstvene djelatnosti na zadarskom području” ODRŽANA PROMOCIJA MONOGRAFIJE “70 godina javnozdravstvene djelatnosti na zadarskom području”
U nazočnosti brojnih uzvanika te sadašnjih i bivših djelatnika Zavoda za javno zdravstvo Zadar, srijedu, 30. studenoga 2016. godine, u Kazalištu lutaka Zadar održana... ODRŽANA PROMOCIJA MONOGRAFIJE “70 godina javnozdravstvene djelatnosti na zadarskom području”

U nazočnosti brojnih uzvanika te sadašnjih i bivših djelatnika Zavoda za javno zdravstvo Zadar, srijedu, 30. studenoga 2016. godine, u Kazalištu lutaka Zadar održana je promocija monografije 70 godina javnozdravstvene djelatnosti na zadarskom području.

U ime domaćina nazočnima se obratio ravnatelj Zavoda Zoran Škrgatić predstavivši ukratko ustanovu, a u ime Zadarske županije kao osnivača Zavoda govorio je zamjenik župana Božidar Longin istaknuvši kako je: … riječ o ustanovi koja svojim uspješnim poslovanjem te kvalitetom rada već godinama olakšava posao osnivaču, ali i u percepciji javnosti dobiva vrhunske ocjene i zbog dobro obavljenog posla i zbog ljubaznog pristupa svakoj stranci. Posebno se osvrnuo na poglavlje pod naslovom Zavod sutra? koje govori o preseljenju Zavoda u novu zgradu Poliklinike te u tom kontekstu svim djelatnicima poželio nastavak uspješnog rada koji će u novim, boljim, uvjetima biti sigurno još ugodniji i kvalitetniji.

Recenzent monografije prim. dr. Mirko Jamnicki Dojmi održao je izlaganje o povijesti javnog zdravstva na području Zadra i Zadarske županije, a monografiju je na vrlo ležeran i zanimljiv način predstavio njen urednik i autor Mladen Masar uputivši zahvale svima koji su mu pomogli bilo u prikupljanju građe, bilo svojim osobnim pričama.

Posebno priznanje uručeno je prvom direktoru Zavoda za zaštitu zdravlja Zadar Ivanu Zoriću koji je na čelu Zavoda bio od 1984. do 1990. koji je, uz zahvalu, nazočne upoznao s odvajanjem Zavoda od Medicinskog centra Zadar u posebnu ustanovu kakva je i danas.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.