Odvjetnik Sudinja otkrio oko čega su se sudski sporili ubojica iz Sukošana i sestra Odvjetnik Sudinja otkrio oko čega su se sudski sporili ubojica iz Sukošana i sestra
O tragičnom slučaju koji se dogodio u Sukošanu, kada je 62-godišnji mještanin ubio svoju sestru, njenog sina i svekrvu, oglasio se i njihov odvjetnik Augustin... Odvjetnik Sudinja otkrio oko čega su se sudski sporili ubojica iz Sukošana i sestra

O tragičnom slučaju koji se dogodio u Sukošanu, kada je 62-godišnji mještanin ubio svoju sestru, njenog sina i svekrvu, oglasio se i njihov odvjetnik Augustin Sudinja, koji je razjasnio koji sudski postupci su se vodili i zbog čega se ubojica svađao sa sestrom.

“Nažalost, sve je preraslo u tragediju. Stradali su svi koji su živjeli u dijelu kuće koji je preminula dobila temeljem nasljeđivanja od svojega oca još po rješenju iz 1987. godine. Prošle godine sve je eskaliralo jer je došlo do pokušaja da ih se nagna na izlazak iz obiteljske kuće. Isključena im je struja”, kazao je Sudinja.

Cijeli sudski postupak dugo je trajao. “Procedure su procedure i one kako kome odgovaraju. Ja ne znam što reći, ne mogu previše toga stavljati na teret sudu. Pojedinim radnjama, na koje sam ukazivao i koje nisu napravljene i koje su, na neki način, namjerno napravljene odugovlačeno je više nego treba, poput privremene mjere. To stvarno nije bilo potrebno, pogotovo zato što je sud utvrdio stvarno stanje na licu mjesta. I onda odbiju privremenu mjeru pa ju 3. prosinca donesu, i to na temelju onoga što je već bilo u spisu, zbog toga sam ljut”, dodao je Sudinja.

Na pitanje bi li se tragedija izbjegla da je prvotna odluka suda bila u korist ubijene, Sudinja je odgovorio: “Bi li se izbjegla tragedija, to je špekulacija. Do nje nije trebalo doći.”

Izvor: Dnevnik.hr

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.