Olimpijka Matea Matošević sudjeluje na polumaratosnkoj utrci prema Viru Olimpijka Matea Matošević sudjeluje na polumaratosnkoj utrci prema Viru
Članica je Atletskog kluba „Agram“ iz Zagreba, diplomirala je pravo, a na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru istrčala je najbolji maratonski rezultat hrvatske... Olimpijka Matea Matošević sudjeluje na polumaratosnkoj utrci prema Viru

Članica je Atletskog kluba „Agram“ iz Zagreba, diplomirala je pravo, a na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru istrčala je najbolji maratonski rezultat hrvatske atletske reprezentacije – 02:50;00. Matea Matošević ima 27 godina i slovi kao trenutno najbolja hrvatska maratonka koja je u Rio otišla nakon što je na svom prvom maratonu u Zagrebu prošle godine istrčala olimpijsku normu. Bila je to vijest s mirisom i okusom senzacije, priča koja je pomalo podsjetila na legendarni nastup Viranina Pere Budije kada je u Bukureštu 1975. godine na Balkanskim igrama – na svom prvom maratonu ikad! – osvojio broncu. Matošević je uz drugu olimpijku Mariju Vrajić Trošić jedna od onih atletičarki koje petom izdanju „Maratona Zadar – Vir“ daju dodatnu sportsku težinu, a odlučila se nastupiti na polumaratonskoj utrci.

„Sjajno će mi doći kao priprema i kontrola pred Zagrebački maraton na kojemu ću pokušati postaviti svoj najbolji maratonski rezultat“, kaže nam Matea. S druge strane, kako je njezin najbolji polumaratonski rezultat od 01:15;40 postavljen još 2012. godine, već je dobio pomalo „hrđe“ pa smo pokušali vidjeti ima li namjeru rušiti četiri godine staru priču.

„Sigurno ću trčati bržim tempom od maratonske utrke, ali rezultat utrke ne ovisi samo o meni“, objašnjava zadovoljna činjenicom kako će jako dobre kenijske trkačice na polumaratonu donijeti poseban natjecateljski žar. Prošle godine Agnes Chebet postavila je rekord virskog maratona – 01:20;44, pa iako je neće biti ove godine, dolazi Margaret Wamahiga Muringi koja može trčati oko 01:13. Polumaraton će opet biti žestok!

„Super! Što više dobrih cura trči – to bolje. Bez prave konkurencije nema ni pravog motiva, pa će mi biti zadovoljstvo trčati“, govori Matea koju u studenome očekuje Svjetsko prvenstvo u ultramaratonu na 50 kilometara na kojemu će Hrvatice braniti ekipno zlato osvojeno u Dohi.

 

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.